A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében nem vár könnyű feladat szerdán a Dunaferr futsalosaira

2020.01.15. 08:30

A Haladás otthonában próbálnak továbbjutni

Nehéz feladat vár ma este 18.30 órától Szombathelyen a futsal Magyar Kupa 3. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC – Haladás párharc résztvevőire. Elmondjuk, hogy miért gondoljuk ezt.

Balogh Tamás

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Haladás mindent bír? A „mindent” talán egy kicsit túlzás, de az biztos, hogy a hazai futsal egyik legerősebb csapata, amely a bajnoki címre tör. Innen nézve nem is esélytelenül. Akkor ez a kis szerdai kupameccs meg se kottyan neki? Ezt azért még talán ők maguk sem mondanák. Pedig az eddigi szezonban csupán három alkalommal vesztettek pontot. Az első nagy felhördüléssel járt, hiszen a jelenleg is szomorú helyen tanyázó Rubeola otthonában ikszeltek, aztán a legnagyobb rivális, a Berettyóújfalu vett el tőlük hármat a párharc két meccsén. Hétfőn a harmadik helyen álló Nyírgyulajhoz kirándultak, és az eddig rettenthetetlenül küzdőket sima 3–0-ra verték.

Reméljük, Klacsák most is megállíthatatlan lesz
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tippelni lehet, de mint tudjuk, az idei bajnoki szezon annyi meglepetést hozott eddig, mint még talán soha. Vegyük a legutóbbi fordulót, amikor egy egész ország futsalszakértő közönsége sóhajtott egyet, amikor a Rubeola – Aramis mérkőzés került szóba, és simán bemondta rá a vendéggyőzelmet. Aztán megszületett a meglepetés: a nyolcadik helyen álló legyőzte a negyediket. Majd a kilencpontos Veszprém vett el kettőt a listavezetőtől. Hát így állunk a tippekkel.

És a Dunaferr? Okkal figyelmeztethet bennünket bárki, hogy jelenleg nem biztos, hogy olyan játékerőt képvisel, mint a listavezető. Ez igaz, de az is, hogy a Rubeolát valószínűleg megelőzi, és a döntetlenre mégiscsak jók voltak a Haladás ellen. Az újvárosi fiúk pénteken Kecskeméten ismét megkóstolták a győzelem ízét, és úgy tűnt: ízlett nekik. Éppen ezért valószínűleg játszani mennek Szombathelyre. Az pedig nagyon megy nekik. Az ördöngös Bedy és a Fricike, a megállíthatatlan Klacsák, a Sáhó és a Faragó, a kiszámíthatatlan Csányi, a tanáruras Németh és a Szeghy, a sármos bombázó Pál Patrik, az ifjúsági tagozat: Dorogi, Németh L., vagy Kolompár, a ketrecből Rigó, de még az Alex is bármikor képes nyerőt húzni.

Akkor hol a baj? Na ugye! Igazuk van, játsszanak egy jót (felelősen) azután abból bármi lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában