A találkozó gyakorlásnak mindkét fél számára tökéletesen megfelelt

2019.12.12. 21:42

Örvendetes fejlemény: lépeget előre a csapatunk

Kiváló együttest választott magának a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. Az Érd együttese látogatott el Dunaújvárosba.

Jankó Árpád

Fotó: LI

A mérkőzés előtt a hazaiak vezetőedzője a lényeget fogalmazta meg nyilatkozatában. – Folytatjuk a munkát. Vannak olyan feladatok a támadásban, a védekezésben, a helyzetek kihasználásban, amelyeket gyakorolnunk kell. Lépegetünk előre. Erre ez a találkozó nagyon alkalmas lesz – mondta György László. Mi is erre számítottunk. Ugyanis az Érd csapata minden alkalommal komoly ellenfél volt, és valószínűleg az is marad. Az már a kezdetekkor is kedvünkre való volt, hogy látszott a két csapat játékán, hogy presztízst csinálnak a játékból, és mindkét fél komolyan veszi az edzőmérkőzést. Felváltva találtak a kapuba a csapatok, de vezetést szerzett a Kohász. Ebben nagy érdemeket szerzett a hazaiak kapusa, Stojak, aki több bravúrt is bemutatott. Sajnos a vezetést nem tudta megtartani György László gárdája. Keményen védekezett az Érd, és a labdaszerzést követően gólokat is dobott.

Molnár Beatrixot gyűrik: az edzőmeccs ellenére kemény csatát vívtak az érdiekkel
Fotó: Laczkó Izabella /Dunaújvárosi Hírlap

Így lett az első félidő vége 12–13, pedig már 10–7-re is vezetett a Kohász. A második félidőben mindkét csapat cserélt, és a Kohász visszaszerezte a vezetést (15– 14). De jöttek szinte azonnal az érdi gyors válaszok is. Ezt mgkönnyítette a Kohász a vendégeknek, mivel Szalaiék kihagytak jó pár ziccert is. Joggal kért időt a hazai szakvezető, mivel az érdi átlövések legtöbbje célba ért. A Kohász keményen védekezett, gyors ellentámadásokból szerzett találatokat, és a hajrában képes volt szépíteni (21– 22). Sőt, Szalai betörései nyomán sikerült is egyenlíteni. Így a mérkőzés 23–23-mal fejeződött be. – Ez a találkozó gyakorlásnak nagyon megfelelt. Annak kimondottan örülök, hogy a támadójátékunkban látok fejlődést. Volt sebessége a játékunknak. A következő időszakot is kihasználjuk a gyakorlásra – György László. A Kohász csapata: Stojak, Csapó (kapusok), Triscsuk (3), Mihály (2), Cavlovic, Ferenczy 4, Szalai 5, Grosch, Szekerczés 2, Sirián, Bouti 3, Kazai 2, Molnár 1, Braun, Nick 1.

Szurkolói busz az év utolsó bajnokijára

A DKKA szurkolói buszt indít a december 29-i Szent István SE elleni meccsre, ennek díja egységesen 500 Ft/fő, amely magában foglalja az oda- és visszautat. A busz igénybevételéhez előzetesen a DKKA irodájában kell jelentkezni a fenti díj készpénzes befi zetésével. Kérik, regisztrációkor minden esetben jelezzék, ha nem bérletesek, azaz jegyet kívánnak vásárolni Szekszárdon, egyúttal annak típusát (felnőtt/diák/nyugdíjas) is meg kell adni. A jelentkezési és befi zetési határidő december 20. péntek 12 óra, az iroda címe: Városháza tér 1., B épület, 2. emelet, 220-as iroda. Nyitva 9–12 és 13–15 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában