A Siófok nem ért haza időben Párizsból, ezért kértek halasztást

2019.11.12. 21:29

Elmarad a DKKA holnapi meccse

Kimondottan szerencsésnek érzem magam. A Siófok – DKKA női kézilabda-mérkőzésre készülve (terv szerint szerdán 18 órakor lett volna a meccs) érkezett a hír: elmarad a találkozó.

Jankó Árpád

Így a mérkőzés elkészült beharangozója helyett kénytelen a kedves olvasó beérni azzal a száraz ténnyel, hogy a bajnoki mérkőzést nem rendezik meg szerdán. Az ok a következő, a nemzetközi kupameccset játszó Siófok repülőgépének indulását francia területen törölték, ezért a Balaton-parti csapat nem tudott időben hazaindulni. Egyébként nyolc góllal nyertek a Nantes elleni EHF-kupa-selejtező első idegenbeli mérkőzésén, Tomori vezérletével és Aoustin, Niombla, Pena remeklésével.

Imre Vilmos és György László elég sokáig nem adhat instrukciókat csapatának bajnokin, ezért edzőmeccseket kötnek le
Fotó: MK

Egyébként a magyar együttes majd két csoportban érkezik haza. A visszavágót majd szombaton rendezik meg Siófokon. A Magyar Kézilabda Szövetség természetesen a siófokiak bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos halasztási kérelmét támogatta, és a Dunaújvárosi Kohász is – megértve a nemzetközi kupában szereplő klub helyzetét – elfogadta a halasztást.

Imre Vilmos sportigazgató nyilatkozata szerint a Kohász siófoki mérkőzésének új időpontjában november 18-áig kell megegyezni, és legkésőbb február 9-éig azt le kell játszani. Hogy addig mivel tölti az idejét a dunaújvárosi együttes? Nyilván munkával, gyakorlással. Tény, a megváltozott program kialakítása nem lesz könnyű feladat, mert így hét hétig nem lesz tétmérkőzése a dunaújvárosi együttesnek. Ez pedig nagyon hosszú idő, egy kisebb alapozásnak is megfelel.

A sportigazgató és György László vezetőedző máris intézkedett, hiszen partnercsapatokat kell keresni. Úgy látszik, hogy kétszer játszanak majd az MTK-val, kétszer az Érd együttesével, és december 10-én a junior válogatottal is megmérkőzik majd a Dunaújvárosi Kohász.

Négyen érdekeltek a sorozatban

A Siófok mellett még három csapatunk érdekelt az EHF-kupában. A Vác hétgólos vereséget szenvedett a török Kastamonu Belediyesi otthonába. A DVSC magabiztos játékkal nyerte a párharc első meccsét itthon a szerb Zork Jagodina ellen. Az Érd is sima győzelmet aratott, Szabó Edina együttese hétgólos előnyből várhatja az orosz Krasznodar elleni visszavágót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában