Holnap délután fél hatkor Brassóban folytatódik a túra

2019.10.04. 21:18

Csíkban odalett a veretlenségi sorozat

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói tegnap este megkezdték erdélyi túrájukat. Első ellenfelük az SC Csíkszereda volt. A találkozót 5-3-ra a Csík nyerte.

Agárdy Csaba

20190922 Dunaújváros Dunaújvárosi Acélbikák-Fehérvári Titánok hokimeccs Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A mérkőzés előtt mindkét csapat veretlen volt, annyi különbséggel, hogy a DAB még nem vesztett pontot, míg a csíkiak hármat is, mivel nem minden meccsüket tudták megnyerni rendes játékidőben.

SC Csíkszereda – DAB 5–3 (1–0, 3–2, 1–1)

Csíkszereda, 1950 néző. Vezette: Gergely, Sikó, Andre.

SC Csíkszereda: Samankov – Kulyash (1), Papp Sz., Becze T. 1 (1), Rokaly Sz. 1 (1), Taratukhin (1) – Gecse, Salló (1), Borphey 1 (1), McLean, Shalla 2 – Farkas T. (1), Ládai, Bíró T., Fodor Cs., Pelley – Flinta, Györfy, Casaneanu, Horváth L., Rokaly N. Vezetőedző: Jason Morgan.

DAB: Hughson – Kovács B., Vuorijarvi, Azari, Dansereau 1, Mazurek – Lendák (1), Ráduly, Somogyi B. 1 (1), Silló, Turcotte 1 – Dósa, Hruby (1), Németh P., Subotic, Tamás I. – Wéninger, Gebei G., Gulácsi, Pinczés O. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A dunaújvárosiak pontveszteség nélkül érkeztek Csíkba
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Már a 6. percben vezetést szereztek a székelyek, de ez nem törte meg a dunaújvárosiakat, több gólt nem kaptak, azonban azt el kell ismerni, a Szereda irányította játékot.

A második harmadból nyolc perc telt el, amikor Somogyi Balázs egyenlített, azonban húsz másodperc múlva ismét a hazaiaknál volt az előny (2–1). Turcotte még egalizált, de a játékrész második fele az addig is többet veszélyeztető csíkiaké volt, két gólt szereztek, így 4–2-es hazai vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

A befejező felvonás Dansereau 4–3-ra alakította az eredményt, de egyenlíteni nem sikerült, sőt, amikor kapusát a DAB lehozta, kapott még egy gólt (5–3). Oda a veretlenség...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában