röplabda

2019.09.26. 21:10

Torna Liszi Ferenc emlékére

A DSE Röplabda Akadémia szervezésében vasárnap 9.30 órától a Dózsa iskolában rendezik meg a II. Liszi Ferenc Emléktornát.

Gróf András

20190822 Dunaújváros Dunaferr SE-TSV Deggendorf Volleyball röplabdameccs Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Ezzel adóznak a kiváló testnevelő, illetve nagyszerű edző emléke előtt. Az idén az U 13-as fiú korosztály nyolc csapata érkezik Dunaújvárosba, a kecskeméti Arany iskola 1-2, a kecskeméti Vásárhelyi, a szolnoki sportiskola 1-2, és a Lőrinc 2000 együttese, a hazaiakat pedig a DSE Röplabda Akadémia 1-2 alakulatai képviselik.

Dolmán Viktor edző elmondta, fontos, hogy a fiatal sportolók is megismerjék a klub múltját és a tradícióit. Továbbá fontos a méltó megemlékezés az olyan kiváló szakemberekről, mint Liszi Ferenc, aki 1962-ben lett igazolt röplabdázó, ezt követően 15 esztendőn át segítette a Dunaújvárosi Kohász csapatát. Még aktív játékosként vált edzővé, ettől kezdődően szinte minden korosztály mellett megfordult. Számtalan tehetséget nevelt, akik közül többen a korosztályos válogatottakat erősítették, majd később az NB I-ben is megállták a helyüket.

A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelőjeként 18 év alatt 26 diákolimpiai elsőséget szerzett a különböző korosztályokban, és számtalan ezüst- és bronzérmet, továbbá nemzetközi sikerek fűződnek nevéhez, ezzel öregbítve iskolája, szeretett sportága és Dunaújváros hírnevét.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában