volosz

2019.09.03. 21:48

Döntetlen és győzelem a folytatásban az Eb-n

Szeptember 1. és 8. között a görögországi Voloszban rendezik a meg leány vízilabda U17-es Európa-bajnokságot.

Gallai Péter

Fotó:

A magyar csapatban a Dunaújvárosi Egyetem-­Maarsk Graphics három játékosa, Sümegi Nóra, Somogyvári Lili és Szabó Nikolett szerepel.

A csapat a nyitányon hétfőn simán legyőzte Izraelt, majd kedden este következett a csoportrangadó az olaszok ellen. Zantleitner Krisztina és Varga Tamás együttese végül nem bírt ellenfelével, így 7–7-es döntetlen született a második fordulóban. A dunaújvárosiak közül Szabó egy találatot jegyzett.

Zantleitner Krisztina, a válogatott egyik edzője Fotó: MVLSZ

Szerdán ismét egy könnyebb ellenfél, Csehország várt a csapatra az utolsó fordulóban. Nos, a lányoknak maximum a víz folyt a homlokán, hiszen nem kellett megizzadni a szerényebb képességű riválissal szemben, akik még gólt sem tudtak dobni nekünk.

Magyarország – Csehország

21–0 (7–0, 5–0, 3–0, 6–0)

Gólszerzőink: Dávid 6, Forgács 5, Dobi 4, Szabó 2, Pőcze 2, Zantleitner, Dömsödi.

A folytatásról a kvartett másik mérkőzése, az Olaszország–Izrael összecsapás, és annak végeredménye döntött, hogy az első helyen egyből negyeddöntőbe jutunk, vagy a második pozíciót szerezzük meg, és ezzel érdekeltek leszünk a szerdai nyolcaddöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában