megye III-as

2019.09.05. 20:11

Az utolsó pillanatban mentett egy pontot a Nagyvenyim csapata

A harmadik forduló után alaposan átalakult a lista a megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A tavalyi bajnok ­Nagyvenyim csak a középmezőnyben van, ellenben szépen teljesített a Rácalmás a nálánál jóval előrébb lévő Alappal szemben. A Kulcs továbbra is gyengélkedik, ezúttal Sárszentágotán szenvedett nagy különbségű vereséget. A Mezőfalva a héten szabadnapos volt.

Horváth László

Az eredményeket tekintve, ha ez így folytatódik, akkor meglepően izgalmas megye III-as szezonnak nézhetünk elébe.

Különös figyelmet érdemel a hét végi mérkőzések közül a Nagyvenyim–Kisapostag összecsapás, ahol a vendégek remek mezőnyjátékkal a 87. percig kétgólos előnnyel vezettek. A számtalan kihagyott helyzet ezután megbosszulta magát, mert a vendéglátók, ha nehezen is és nem kis szerencsével, éppen csak menteni tudták az egy pontot.

Pirosban Fürj Ádám és a hazai Rozsos József küzd egymással

Nagyvenyim – Kisapostag 2–2 (0–1)

Nagyvenyim: Keresztes – Pulai, Jóbi (Gaszler T.), Szabó, Gászler, Szalai, Rozsos, Bata, Ürmös, Gaszler L. (Csizmadia), Freud.

Kisapostag: Hegedűs – Fülöp, Dénes, Czinkon, Fodor (Szőcs), Pék, Fürj, Kiss, Varjas (Szabó), Csima, Volf.

Az első félidő döntő kisapostagi fölényben zajlott. A 29. percben jobb szélen épített támadásból Kiss Tamás adott középre, az érkező Czinkon Krisztián jobb lába nem hibázott, így Kisapostagnál az első találat és a lélektani előny is. A szünetig a vendég helyzetekre csak elvétve reagáltak komolyabb attakkal a nagyvenyimiek. Pihenőt követően továbbra is erős kisapostagi nyomás nehezedett a hazai kapura. A 78. percben Czinkon ismét akcióban volt, a kapu előtt ráfordulva egy beadásra már kettőre növelte a kisapostagi vezetést. A hátralévő időben kissé magára talált a Nagyvenyim, több támadást vitt át sikerrel az ellenfél térfelén. A 87. percben Szalai hozta vissza a hazai reményeket, a szélről középre csúsztatott labdát juttatott a kisapostagi hálóba, 1-2. A 90. percben drámai fordulatot vett a mérkőzés, egy tizenhatoson belüli kezezésért tizenegyest ítélt Nagyvenyim javára a játékvezető. Szabó Gábor magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel a hazaiak kiegyenlítettek. Végül a 96. percben, jóval a rendes játékidőn túl ezzel az eredménnyel ért véget a találkozó.

Czinkon góljánál a hazai kapus és a védők is lemaradtak

Sárszentágota– Kulcs 8–3 (3–2)

Kulcs: Virág (Lengyel) – Cseresnye, Cserkuti 8Fehér), Szeitz, Godó, Pasqualini, Völcsei (Beres), Balla, Pulai, Mácsfalvi, Horváth.

Gólszerző: Knapp (1.), Virág (25.), Kovács (43., 80., 86., 91), Fazekas (44.), Grigoliát (85.), illetve Balla (32., 37.), Mácsfalvi (58.).

A Rácalmás a második félidőben fordítva megszerezte az első győzelmét a szezonban

Rácalmás – Alap 3–1 (0–1)

Rácalmás: Tóth-Nagy, Domak, Bartók (Horváth D.), Hír, Horváth L. (Horváth R.), Suplicz (Noé), Gergelyfi (Németh), Bartók, Südi, Mészáros (Juhos).

Gólszerző: Mészáros (56.), Bartók (61.), Horváth D. (77.), illetve Kisari (20.).

További eredmények: Lajoskomárom – Vajta II. 1–5, Mezőszilas – Nagylók 4–1, Cece-Dég 1–4. A Mezőfalva együttese szabadnapos volt.

A bajnokság állása a harmadik forduló után: 1. Dég 9 p., 2. Sárszentágota 6 p., 3. Lajoskomárom II. 6 p., 4. Alap 6 p., 5. Vajta II. 4 p., 6. Nagyvenyim 4 p., 7. Kisapostag 4 p., 8. Rácalmás 3 p., 9. Mezőszilas 3 p., 10. Nagylók 3 p., 11. Mezőfalva 1 p., 12. Cece 0 p., 13. Kulcs 0 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában