Itana Cavlovic leginkább a védőmunkában tud jeleskedni

2019.09.18. 20:00

A mosolygós beállós tele van bizonyítási vággyal

Huszonegy éves montenegrói lány, aki a podgoricai kézilabdaiskolában tanulta meg a sportág alapjait.

Jankó árpád

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Azután a török ligában, Iz­mirben légióskodott. Most pedig elhatározta, hogy a Dunaújvárosi Kohászban folytatja sportpályafutását. Bennünket természetesen Itana Cavlovic döntésének a miértje érdekelt.

Dunaújváros Itanát nem régen igazolta le a DKKA, és nagy reményeket fűz a mon­tenegrói beálló teljesítményéhez.

– Örömmel jöttem Dunaújvárosba, mert itt csakis a kézilabdával kell foglalkoznom. A törököknél a sportolás mellett másutt is kellett dolgoznom. Arról is tudni kell, hogy az eddigi csapataimnál egyáltalán nem ütötte meg a kellő szintet a játék minősége. A magyar bajnokságban, és így itt Dunaújvárosban is a nívó jóval magasabb. A játék gyors, kemény, színvonalas, a játékosok és az edzők képzettek, remek munkát végeznek.

– Az alapozást is már a Kohásznál végezte, és három bajnoki mérkőzésen is szerepelt beállóként. Itana, mennyire változott meg ez alatt a rövid idő alatt, a dunaújvárosi játék révén?

– Éppen azért, mert remek szakembereknél gyakorolok, játszom, mentálisan és természetesen a gyakorlatban is sokat fejlődtem. A játék elemei közül főképp a védekezés a legfontosabb számomra. Örülök, hogy így gondolkodnak a csapat szakvezetői is. De természetesen a gólszerzés is nagyon fontos. Bízom abban, hogy hamarosan majd nő a góljaim száma. A három bajnoki mérkőzésen nagyon jól éreztem magam. Láttam élesben, tétmeccsen, játék közben, hogy a Kohász nagyon jó csapat, és itt valóban sokat fejlődhetek. Szeretnék bizonyítani önmagamnak, a klubvezetésnek és a szurkolóknak egyaránt.

Egy délelőtti tréning előtt nyilatkozott lapunknak a fiatal montenegrói beálló
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ismerkedés a várossal

Itana nem rég érkezett Dunaújvárosba. Napjainak nagy részét természetesen a sportcsarnokban töltötte eddig is, hiszen ő is részt vett a csapat kemény alapozó munkájában. Minderről lapunknak így vélekedett a mosolygós beállós:

– Tele vagyok energiával, akarással. A társaimmal úgy ahogy már tudok kommunikálni, a várost is kezdem megismerni, megszeretni. Egyszóval, minden rendben van, minél sikeresebb tagja akarok lenni a dunaújvárosi csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában