Az orosz henger mindenkit elsöpört az útból

2019.09.17. 07:00

A magyar női utánpótlás-pólóválogatott a vártnál jóval rosszabbul szerepelt a vb-n

Szabó Szabolcs

Az utanpotlassport.hu részletes elemzést tett közzé az általunk is közölt U20-as női válogatott világbajnoki szerepléséről:

Hatalmas orosz erődemonstrációt hozott a portugáliai Funchal városában vasárnap véget ért női junior vízilabda-világbajnokság, melyen a magyar válogatott a hetedik helyen végzett. A Faragó Tamás és Petőváry Zsolt által vezényelt magyar csapat a torna legerősebb, A jelű csoportjában kapott helyet, ahol az ausztrálok (10–9) és a japánok (12–10) legyőzése mellett vereséget szenvedett az Egyesült Államok csapatától (7–8), így második helyen jutott tovább. Utóbbi meccshez hozzátartozik, hogy az amerikaiak feszegették az agresszivitás határait, Faragó Tamás az összecsapás után csalódottan nyugtázta, hogy a játékvezetés asszisztált a „pankrációhoz”. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szakágvezető úgy fogalmazott, „agyonvertek minket”.

– „Úgy gondolom, mindent megtettünk – mondja Faragó Tamás egy nappal a világbajnokság után. – A sorsolás folytán olyan ágra kerültünk, ahol az oroszokkal kellett játszanunk. A későbbi világbajnok a görögöket és a hollandokat is ugyanolyan fölényesen győzte le. Jobb sorsolás és kedvezőbb bírói közreműködés mellett a legjobb négy közé tudtunk volna kerülni. Természetesen becsülettel küzdöttünk, ezzel meg vagyok elégedve, de az eredménnyel nem. Az U20-as világbajnokságra kikerült válogatottunkban három U20-as játékosunk volt, a többiek 2001 és 2002-es születésűek. Továbbra is arra törekszünk, hogy minél több felnőttválogatottat adjunk az utánpótlásból.” – fogalmazott Faragó.

Az oroszok valóban kiemelkedtek a mezőnyből. Gyakorlatilag egyik válogatottnak sem volt esélye Szergej Markocs csapata ellen. Az elődöntőben héttel verték a görögöket, a döntőben hattal a hollandokat. Az egész torna során igazi csapatként működtek, fegyelmezett és gólra törő játékot játszottak. A világbajnokság gólkirálya a 21 gólos Margarita Pisztyina lett, aki meccsenkénti 3,5-ös átlagot produkált.

Itt jegyeznénk meg, hogy a dunaújvárosi klasszis, Vályi Vanda 18 gólt termelt a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában