Csak ámultunk ennyi szép arcú, mosolygós, hálájukat nem titkoló gyerek láttán

2019.08.28. 07:00

Megint fejlődött, egy lépéssel előrébb lépett az akadémia

Ahogy közeledik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia bajnokságainak rajtja, úgy részesülnek az ifjú kézilabdázó leányok kellemes meglepetésekben. Tegnap délután a Dunaújváros Sportcsarnok előtti téren díszelgett egy gyönyörű hófehér busz várva majdani utasait, a dunaújvárosi sportolókat.

Jankó Árpád, Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

Mátéfi Eszter szakmai igazgató megnyitója után Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere próbálta „megrémiszteni” a piros mezbe beöltözött sportoló leányokat. Mondván van egy rossz és van egy jó híre...

– A rossz hírem az, hogy egy hét múlva véget ér a nyári szünet, és kezdődik az iskola, a jó hírem pedig, hogy az előttetek álló gyönyörű Mercedes busz benneteket fog majd szállítani a vidéki mérkőzésekre. Örülök annak, hogy a sportolásotoknak a feltételei adottak, a buszon kívül tizenöt új kerékpárt is kaptatok, a vállalkozók segítségével nagyon szép új Kohász-mezt hordhattok. Tehát a tao-pénz támogatásként nagyon jó helyre került, most már csak az kell, az új sorozatokban mutassátok meg országnak-világnak, hogy milyen ügyesek vagytok, és érjetek el minél több győzelmet az akadémia dicsőségére – fejezte be gondolatait a polgármester, aki átadta a busz kulcsait.

Meggyes Rita utánpótlás-szakágvezető (balra), Cserna Gábor polgármester és Mátéfi Eszter szakmai igazgató a DKKA gyönyörű új kisbusza előtt
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az ünnepi pillanatot a gyerekek egy harsány Hajrá, Kohász! kiáltással nyugtázták. Meggyes Rita utánpótlás-szak­ágvezető, ifi- és serdülőtréner elmondta köszönő mondatain kívül azt is, hogy a korosztályok csapatai becsületesen felkészültek, jöhet a rajt.

Az ünnepi pillanatokban Cserna Gábor polgármester arról is beszélt az újságíróknak, hogy nemcsak a mérkőzések, a sportolás fontos ebben a fiatal korban, hanem az is, hogy kiváló, egymást szerető baráti közösségek alakulnak ki a csapatokban. Olyan barátságok kötődnek, amelyekben a szakmai vezetők, a szülők is támogatják a gyerekek fejlődését.

Kiváló, egymást szerető baráti közösségek alakulnak a csapatokban

És valóban, akik ott voltak ezen az átadáson, valóban gyönyörködhetett ennyi szép tekintetű, mosolygós, egyforma dresszbe öltözött kislányban. Mondhatni, mi idősebbek csak ámulunk, bámulunk, és boldogok vagyunk őket látva. Joggal harsogott a Hajrá, Kohász!

Nyakacska Zsoltot, az akadémia ügyvezető igazgatóját csakis a gyerekek iránt érzett szeretet és felelősség, a tökéletes gondoskodás hajtotta már a busz kiválasztásánál is.

Új kerékpárok is segítik a sportolok mindennapjait

– Jó érzés, amikor az ember gondoskodhat ennyi kedves kis akadémista sportolását segítő eszközről. Eleve kikötöttem azt, hogy ez az új busz a lehető legtöbb biztonságtechnikai felszereléssel legyen ellátva, mert nekem a gyerekek biztonsága a legfontosabb. A Mercedest már ilyen szigorú feltételekkel rendeltem meg. Most tehát megint fejlődött, egy lépéssel előrébb lépett az akadémia. Jön a rajt, és a sok edzés, a becsülettel elvégzett munka sikerhez vezethet – nyilatkozta lapunknak az ügyvezető igazgató.

 

Kényelmes, a lehető legtöbb biztonsági felszereléssel ellátott jármű

Minden a helyére került...

Épp tegnap nyilatkozta lapunknak Nyakacska Zsolt ügyvezető igazgató: „Számunkra a fiatalokkal foglalkozó edzői kar munkája, a gyerekek, a lányok teljesítménye nagyon fontos. Így mutatkozik meg minden évben az akadémia lényege.”

Az ügyvezető júniusi évzáró vacsorán elhangzott szavai mára életre keltek. Akkor azt mondta, abban hisz, hogy a várossal és a szurkolókkal együtt elérhetik azt, hogy Dunaújvárosban újra érezni lehessen a kézilabda közösségteremtő erejét. Emlékezzünk csak, milyen kedves dolog is volt a DKKA részéről a családjuktól távol élő és tanuló végzős akademista kollégisták – bensőséges hangulatú – búcsúztatása, vagy a szurkolói klub megalapítása. Ezek mind olyan „kézzelfogható” emberi gesztusok, amelyek összekovácsolják a közösséget. És persze ennek fontos részei a felnőttcsapat játékosai is, akik egyben példaképei lehetnek a „kicsiknek”. Ebben az akadémiai rendszerben minden a helyére került. Nos ennek nemcsak a személyi, hanem mára már a technikai feltételei is adottak. Gondoljunk csak arra, amikor az év elején a DKKA utánpótlás, ifi és serdülő korosztályának tagjai, többszázan új mezeket, szereléseket kaptak, vagy a most átadott kisbuszra. A nyugodt szakmai munka anyagi hátterét a tulajdonos, Dunaújváros MJV önkormányzata, illetve a támogatók biztosítják. És ami igen fontos: 2020 végére elkészül majd az új sportcsarnok is.

VZS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában