nagy diadal

2019.08.25. 20:40

Remek, küzdelmes csata után siker a szezonrajton

Férfi futsal NB I 1. fordulójában játszották a Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 1–0 (0–0) mérkőzést a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Balogh Tamás

20190824 Dunaújváros Dunaferr DUE Dutrade-Aramis Sport Egyesület futsal mérkőzés Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A bajnoki nyitány minden részt vevő csapat esetében sok kérdőjelet tartogat a szakvezetők és a szurkolók részére egyaránt. Vajon mire volt elég az előtte elvégzett munka, jól igazoltak-e, működik-e a megálmodott friss taktika? Ezen a mérkőzésen mindkét edző láthatta, hogy jó irányba tartanak, de még egy kis idő kell a munka beéréséhez.

Ahogy a nyitányon illik, óvatos megoldásokkal indult a találkozó. A Dunaferr csapatából Klacsák, Fridrich, Németh és Sáhó azonnal látványos munkába kezdett. A zöldmezesektől Sámson Zoltán az első perctől magabiztos Rigót melegítette be, egyben jelezte, hogy ez a meccs sem lesz egy sétagalopp a hazaiak részére. A nyáron újjászületett Aramisból Harnisch Ákos, Vattamány Dávid, Papp Bence is figyelemre méltó teljesítménnyel riogatott.

A küzdelembe Pál Patrik is elszántan szállt be, és végig domináns játékot nyújtott. A nyáron érkezett Faragó Lajos és Horváth Benedek is ígéretes játékkal mutatkozott be a hazai közönségnek. A félidő legnagyobb helyzete is az ő lövése nyomán született, de a nagy formát hozó Vámosiról, a kapusról kipattanó labdára remekül induló Szeghynek nem sikerült a hálóba helyeznie. Az izgalmas játékrészben (9–7) a Dunaferr dolgozott ki több helyzetet.

A második félidőben is volt egy időszak, amiben nagyobb tempóval és elszántsággal játszottak a csapatok. Pál előbb Szeghyvel, majd Klacsákkal tört gólra, amit az utóbbi átadásából szerzett a 24. percben. Innen a játék még inkább sziporkázóvá vált. Az Aramis mindent egy lapra föltéve támadott, amivel a szinte extázisban harcoló Rigót a mérkőzés hősévé tették. Soraikból szinte az egész csapatot fel kéne sorolni.

Ugyanazt tehetnénk a Dunaferr pályára lépő legénységével is. A hajrára a vendégek az emberelőnyös játékot is szervezetten mutatták be, de a hazai csapat önfeláldozóan, és még ebből is gólra éhesen küzdött. Bár idény eleji színvonalon, de remek, küzdelmes csatát láthatott a közönség!

 

Jegyzőkönyv

Dunaferr DUE Dutrade FC – Aramis SE 1-0 (0-0)

Vezette: Farkas Balázs, Juhász Dávid, Janitz Gergő

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh P., Klacsák, Szeghy, Pál 1.

Cserék: Cseresnyés – Dorogi, Fridrich, Faragó, Sáhó, Németh L., Horváth.

Vezetőedző: Fehér Zsolt

Aramis SE: Vámosi – Vattamány, Bognár, Papp, Gál.

Cserék: Bonda – Fekete, Czagány, Sámson, Pankotai, Harnisch, Frankovszky, Juhász, Panyi.

Vezetőedző: Moga Flavius Lorant

Nem volt könnyű a győzelem

Fehér Zsolt, a Dunaferr vezetőedzője így értékelte a találkozót: – A fiúk mindent megtettek azért, hogy ma itthon tudjuk tartani a három pontot. Nem volt könnyű. Ellenfelünk nagyon jó napot fogott ki, nehéz volt rajtuk átmenni, mert kiválóan védekeztek. Megérdemelten nyertünk, mert több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfelünk. Mindkét oldalon szenzációs kapusteljesítményt láthattunk, az Aramisnál a Vámos, nálunk pedig Rigó László révén.

Moga Flavius Lorant, az Aramis edzője: – Úgy gondolom, hogy nagyon jól védekeztünk, és támadtunk. Mindkét kapus kimagasló munkát végzett. Nagyon sok technikai hibát láttunk, amit mindkét részről a szezon eleji formára kell fogni. Egy gól döntött, kiegyenlített mérkőzés volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában