Sok dunaújvárosi szurkoló utazott el Szekszárdra

2019.08.01. 21:08

Bajnoki hangulat és iram az Érd elleni edzőmeccsen

A Dunaújvárosi Kohász 2017. január 4-én még vendégként lépett pályára utoljára a tolnai megyeszékhelyen, akkor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében nyert a Szekszárdi Fekete Gólyák ellen.

Berg Sándor, Várkonyi Zsolt

Azóta a Fejér megyei város csapatánál sok víz folyt le a Dunán, az akkori keretből öten maradtak hírmondónak a csütörtöki edzőmérkőzésre. Az a hír, miszerint Szekszárdon látja vendégül a tavalyi bronzérmes Érdet a ­DKKA, sikeresen célba ért a szurkolóknál. A sportcsarnokba közel százan kísérték el kedvenceiket, de jöttek drukkerek Érdről is, s talán az ő buzdításuknak volt köszönhető, hogy jobban is kezdte a mérkőzést a „vendégcsapat”. Az is igaz, sok volt a pontatlanság a dunaújvárosiak játékában, s ha mégis sikerült eljutniuk lövésig, akkor a remek napot kifogó Janurik védte azokat.

Ennek köszönhető, hogy tizenegy perc alatt mindössze két gólt szerzett a DKKA (igaz az Érd is csak négyet), így György László vezetőedző kénytelen volt kikérni idejét. A fejmosás szemmel láthatóan jót tett, az újvárosi szurkolók hangja közepette a házigazda góljai is megérkeztek. Szekerczésék lendületét a félidei szünet sem állította meg, a találkozó 32. percében először vették át a vezetést.

Az éppen kapura dobó Triscsuk társaival nagyot harcolt a bronzérmes ellen, végül két góllal maradtak alul
Fotó: Makovics Kornél

Akik arra számítottak, a két csapatnak az eredmény másodlagos lesz, tévedett. A presztízs hajtotta előre a kezeket és a lábakat, ami most az Érdnek jött ki jobban a meccs végére, 25–23-ra nyertek. Az biztos, a szurkolók bajnoki hangulatot, a játékosok bajnoki iramot teremtettek – ízelítőt adva a szekszárdiaknak, mire számíthatnak októbertől a városi sportcsarnokban. A DKKA holnap ismét pályára lép Szekszárdon 17 órától az Alba Fehérvár ellen.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia első felkészülési mérkőzésére már a szurkolók is elkísérték a csapatot
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A DKKA Szurkolói Baráti Kör tagjainak „első bevetése” Szekszárdon

A DKKA vezetősége július 10- én szurkolói ankét keretében mutatta be a csapat új játékosait, és megalakította a DKKA Szurkolói Baráti Kört is. Nyakacska Zsolt, a DKKA ügyvezetője akkor arra kérte a jelenlévőket, hogy legyenek alapító tagjai ennek a közösségnek, amelyet a jelenlévők egyhangúlag el is fogadták. A szurkolói klub feladata az, hogy szervezze a szurkolókat a hazai és idegenbeli mérkőzésekre, és a családias hangulatot még családiasabbá tegye. Ennek „első próbája” az Érd elleni felkészülési mérkőzés volt. Szekszárdra egy busznyi rajongó utazott el, ahol a mérkőzés megtekintése után – Nyakacska Zsolt meghívására – egy kóstolóval egybekötött pincelátogatáson vehettek részt a Fritz pincészetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában