elégedett volt az Európa Játékokkal

2019.07.07. 20:33

Továbbra is az ezer méter, az olimpiai táv a fókuszban

A minszki Európa Játékokon, ami kajak-kenuban Európa-bajnokságnak felelt meg, két Dunaferr SE-kenus szerepelt. A C-2 1000 méteren itthon a világbajnoki válogatót megnyerő Kiss Balázs párjával, Dóri Bencével döntőbe jutott, ahol kilencedikek lettek. Hajdu Jonatán 200 egyesben egy hellyel maradt le a fináléról, ám mindössze egy kétszázas edzéssel a háta mögött utazott ki.

Gallai Péter

Szeged, 2018. május 20. A gyõztes Hajdu Jonatán (b) és Fekete Ádám a szegedi kajak-kenu világkupa férfi kenu 200 méteres versenyszáma döntõje után 2018. május 20-án. MTI Fotó: MKKSZ / Szalmás Péter

Hajdu Jonatán itthon sokáig egyeduralkodó volt kétszáz méteren, s ezen a távon szerepelt a riói olimpián is, ami után azonban a sprinttávokat levették az ötkarikás műsorról, ezért onnantól elkezdett átállni az ezer méterre. Ám mivel gyorsasága megmaradt ennek ellenére is, az Európa Játékokon őt indították C-1 200 méteren. Itt végül a középdöntőig jutott, ahol negyedikként végzett, egy hellyel maradt le csupán a döntőről.

– Az előfutamos rajtom felülmúlhatatlan volt, de a középfutamban sem volt rossz. Száz méterig nem volt gond, a végén hiányzott a frekvencián való kenuzás, nagyon gyorsan kell evezni és elszoktam attól, hogy tudjam futtatni a hajót, úgy éreztem, szét­esik a mozgásom a végére. A mezőny elég erős volt, nem lepett meg, hogy jól mentek, hiszen tudtam, kik azok, akik maradtak a kétszáz méteren. Teljesen elégedett vagyok, jó kenuzással sikerült végigmennem a pályát – értékelt Hajdu Jonatán, akinek eredménye annak tükrében még inkább becsülendő, hogy mindössze egyetlen edzéssel készült az Európa Játékokra, miután megtudta, hogy ő utazhat Minszkbe.

Dunaferr kenusa elégedett volt minszki teljesítményével
Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter

Jonatán még nem tudja, a világbajnokságon milyen szerepet szán neki a szövetségi kapitány. – Amit kapok, azt természetesen elfogadom és odateszem magam Szegeden, ahogyan tőlem telik. A kétszáz méterre továbbra sem fogok gyakorolni külön, mert az nagyon visszavetne az ezer méteres felkészülésben. Bízom benne, hogy idén sikerül kvótát szerezni az olimpiai számokban, s jövőre akár esélyem is lehet, ha így fejlődök tovább. Nyilván ha csak a sprinttávot kapnám meg, akkor némi figyelmet fordítanék rá, de addig csak az egy kilométer van a fókuszban – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában