bajnoki rajt

2019.07.13. 16:30

Békéscsabán kezd a DKKA

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a női és férfi NB I, a női és férfi ifjúsági I. osztály, valamint a leány és fiú serdülő I. osztály 2019/20-as idényének programját.

Szabó Szabolcs

Az NB I-es felnőttbajnokság a nőknél és a férfiaknál egyaránt szeptember 1-jén kezdődik, az alapszakasz utolsó fordulójának versenynapja a férfiaknál 2020. május 10., a nőknél 2020. május 23.

A bajnoki beosztás szerint a szezont szeptember 1-jén, szombaton a Békéscsabai ENKSE vendégeként kezdi a DKKA – Dunaújvárosi Kohász KA NKFT együttese.

Vélhetően a békéscsabai kirándulás sem ígérkezik könnyed játszadozásnak, a második és harmadik körben azonban két élcsapat ellen lépnek pályára György László tanítványai.

Szeptember 8-án pályaválasztóként fogadja az Érd legjobbjait a DKKA, majd egy hét múlva, szeptember 15-én már Európa egyik élcsapata, a Ferencváros vendégei lesznek Szalaiék.

SzSz

Újabb öt évre döntöttek a fináléról

További öt évig biztosan Budapesten rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A magyar szövetség (MKSZ), az európai szövetség (EHF) és az EHF Marketing vezetői Győrben, a junior Európa-bajnokság első játéknapján írták alá a megállapodást, amelynek értelmében újabb öt évre, azaz 2024-ig Budapest marad a női BL négyes döntőjének helyszíne. A tornának a legutóbbi hat idényben is a Papp László Budapest Sport­aréna adott otthont – ezek közül négyszer a Győri Audi ETO KC győzött –, a hetedik budapesti fináléra pedig 2020. május 9–10-én kerül sor.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában