Horváth Brigiért, Vályi Vandáért és Gurisatti Grétáért is szoríthatunk

2019.07.13. 19:00

Agresszivitást és profi hozzáállást vár Bíró Attila

Vélhetően nem az első, vasárnap hajnalban a házigazdák elleni mérkőzés lesz a legnehezebb találkozója női pólósainknak a dél-koreai Kvangdzsuban rendezendő világbajnokságon.

Szabó Szabolcs

Bíró Attila által irányított válogatottba ezúttal három, dunaújvárosi játékos kapott helyet. Esélyek, remények a rajt előtt.Meglehetősen hosszúra nyúlt felkészülési időszak van női válogatottunk mögött, amely magyar idő szerint vasárnap reggel fél hatkor kezdi meg az akár olimpiai kvalifikációt is jelentő világbajnokságot a házigazda dél-koreaiak ellen. Gurisatti Grétáék az elmúlt napokat egy miniedzőtáborban töltötték Japánban.

Bíró Attila irányításával az utóbbi napokban Japánban készült a válogatott a vb-re
Fotó: mvlsz.hu

A szakszövetség honlapján így nyilatkozott Bíró Attila szövetségi kapitány:

– Oyamában az ausztrálokkal játszottunk edzőmeccseket itt Japánban, amire nagy szükségünk volt, sok mindent tudtunk gyakorolni, modellezni a kanadaiak elleni meccs­re készülve. Felkészültünk mindenre, Ágó Renáta irányításával az ilyenkor megfelelő szárazföldi edzéseket elvégeztük, még a helyi korai kezdést is tudtuk modellezni, avagy nem érhet bennünket meglepetés. Agresszívebbnek, profibbnak kell lennünk, akkor nem lehet baj, minden más esetben bármi megtörténhet. Bízunk magunkban, és a jó szereplésben!

A női válogatott vb-csapata

Kapusok: Gangl Edina ­(UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita ­(UVSE), Leimeter Dóra ­(BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca ­(UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros).

A magyarok a B jelzésű négyesben küzdenek majd a csoportkörben. Július 14., vasárnap, 4.10: Kanada – Oroszország, 5.30: Magyarország – Dél-Korea. Július 16., kedd 1.30: Dél-Korea – Oroszország, 2.50: Kanada – Magyarország. Július 18., csütörtök 12.10: Kanada – Dél-Korea, 13.30: Magyarország – Oroszország.

A csoportelsők automatikusan a legjobb négybe kerülnek. A csoportból második, illetve harmadikként továbbjutók számára a rájátszás július 20-án kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában