a vb-re készül a női pólóválogatott

2019.06.19. 20:00

„Van hova fejlődnünk, és kijavítanunk a hibákat”

A csalódást keltő budapesti női vízilabda Világliga szuperdöntője után rövid pihenőt kapott a számos dunaújvárosi pólóst is soraiban tudó magyar válogatott. A világbajnokság három és fél hét múlva kezdődik a dél-koreai Kvangdzsuban.

Szabó Szabolcs

Budapest, 2019. június 9. Gangl Edina, Illés Anna, Horváth Brigitta, Rybanska Natasa, Garda Krisztina és Gurisatti Gréta (b-j) a nõi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntõjének 5. helyéért játszott Magyarország - Ausztrália mérkõzésen a Duna Arénában 2019. június 9-én. Ausztrália 12-7-re gyõzött, a magyar válogatott a hatodik helyen végzett. MTI/Illyés Tibor

Mint emlékezhetünk rá, a magyar nemzeti csapat hatodik helyen zárt a hazai rendezésű Világliga szuperdöntőben. Előzetesen a szakvezetés, a szurkolók és maguk a játékosok is reménykedtek abban, hogy Bíró Attila csapata éremért játszhat majd. Nem így történt, ami némi aggodalomra adhat okot a világbajnokság előtt, hogy közvetlen riválisaitól – például Hollandiától, Ausztráliától, Oroszországtól – is vereséget szenvedtek lányaink, pedig hazai környezetben játszhattak.

Gangl Edina, Illés Anna, Horváth Brigitta, Rybanska Natasa, Garda Krisztina és Gurisatti Gréta (b-j) a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének 5. helyéért játszott Magyarország – Ausztrália mérkőzésen a Duna Arénában
Fotó: MTI

A tornát követően Bíró Attila sem volt elégedett, de leszögezte: összességében, nem szabad kétségbe esni az eredmény miatt.

„Az olasz csapatot, amely most szenzációsan játszott és csak a döntőben kapott ki az amerikaiaktól, idén már kétszer is legyőztük, ráadásul a torinói Európa Kupán idegenben vertük meg őket. A világbajnokságig hátralevő négy hétnek elégnek kell lenni arra, hogy összerántsuk a védekezésünket.” – jelentette ki. A szakvezető elmondta, a tanítványai most egy hét pihenőt kaptak, a jövő héten pedig folytatják a közös munkát. A gárda a Margitszigeten készül majd, ahol az Európa-bajnok holland, az olasz és a magyar Universiade-válogatott társaságában szerepel egy négyes tornán, majd nem sokkal a dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vb előtt Japánba utazik, ahol a házigazdák mellett az ausztrálokkal tréningezik. A csapat július 11-én utazik át a Koreai Köztársaságba, ahol három nappal később a házigazdák ellen kezdi a vb-t.

„Egy rövid időszak most lezárult. Sajnos csak hatodikok lettünk a Világligán. Két hét pihenő után volt hét hét edzés, majd hat nap alatt hat meccs. Most jön egy kis pihenő, aztán folytatjuk a felkészülést a világbajnokságra. Nagyon kemény három hét vár ránk, van hova fejlődni, és javítani a hibáinkat.” – fogalmazott blogbejegyzésében a dunaújvárosiak kiválósága, Garda Krisztina, aki kemény hetekre számít a válogatottnál.

Irány a dél-koreai Kvangdzsu

Idén július 12. és 28. között a dél-koreai Kvangdzsu rendezi az úszó-, műugró-, műúszó-, nyílt vízi úszó és vízilabda-világbajnokságot.

A versenyek nagy részét a 2015-ös nyári Universiadéra épített Aquatics Centerben rendezik meg. Ideiglenes helyszíneken fogják rendezni a vízilabdát és a szinkronúszást.

A női vízilabdázók mezőnyéből egy csapat kvalifikálhatja magát a 2020-as tokiói olimpiára. A magyar női válogatott csoportellenfelei: Kanada, Dél-Korea, Oroszország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában