videós összeállítás

2019.06.26. 20:00

Kezdődik a Junior Torna Világbajnokság – így vélekedik Makovits Mirtill

Hamarosan kezdődik a sporttörténelmi Junior Torna Világbajnokság. A megmérettetésnek a Rába-menti Győr városa ad otthont. A világverseny jelentős dunaújvárosi szerepvállalással veszi kezdetét

Morva Dávid

Fotó:Freschli József/MATSZ

A három plusz egy fős magyar keretben helyet kapott a dunaferr kiválósága Makovits Mirtill, a csapatot pedig Török Dániel vezeti, aki klubszínekben szintén a dunaújvárosi együttes egyik trénere. A lányok már jó ideje a Rába-menti városban edzenek. A hét elején, hétfőn és kedden még a 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak is otthont adó, győri Olimpiai Sportparkban tréningeztek.

A hét másik jelentős eseménye a pódiumedzés volt, ahol versenykörülmények között, bírók előtt, de pontok nélkül mutatták meg tudásukat a fiatalok . Íme Makovits Mirtill talajgyakorlata:

Végül, de nem utolsó sorban a pódiumedzésről a rendezvény sajtótájékoztatója után kérdezték a fiatal tornászt és edzőjét az eddigi tapasztalatokról.

A győri Junior Torna Világbajnokság csütörtökön a fiúk selejtezőivel indul, pénteken pedig a lányok kvalifikációival folytatódik. Szombat és vasárnap pedig a szerenkénti döntőket rendezik – remélhetőleg magyar résztvevőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában