nem adtak esélyt Ausztriának

2019.06.05. 23:08

Két fölényes győzelemmel jutottak ki a vb-re

Miután a világbajnoki selejtező első, idegenbeli találkozóján tizen­nyolc góllal nyert Ausztria ellen a magyar női kézilabda-válogatott, így a szerda esti, telt házas zalaegerszegi visszavágó előtt nem volt túlzás azt mondani, ez már csak formaság lesz. A bő keretbe behívott DKKA-játékosok ezúttal sem léptek pályára.

Gallai Péter

Zalaegerszeg, 2019. június 5. Az osztrák Josefine Huber (b) és Tóvizi Petra a Magyarország - Ausztria nõi kézilabda világbajnoki selejtezõ mérkõzésen Zalaegerszegen 2019. június 6-án. MTI/Illyés Tibor

Az első félidőben 8–8-ig tartotta magát az ellenfél, az utolsó tíz percben aztán robbantottak a lányok Klujber gólerős játékának is köszönhetően, így a szünetre már biztos előnnyel mehettek.

Az „edzőmeccs” második félidejében a nagyon meleg csarnokban nehéz volt végig tartani a koncentrációt, több hiba is csúszott a játékba, ezért lett „csak” kilencgólos a különbség a végén.

Az osztrák Josefine Huber (balra) Tóvizi Petra kemény ölelésében
Fotó: MTI

A párharc győztese kijutott a november 30. és december 15. között rendezendő kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A japán torna aranyérmese kvótát szerez a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, a második-hetedik helyezettek pedig részt vehetnek a jövő áprilisban rendezett selejtezőtornákon.

Jegyzőkönyv

Magyarország – Ausztria 28–19 (16–10)

Magyarország: Bíró, Janurik (kapusok) – Klivinyi, Tóvizi 1, Klujber 6, Márton, Schatzl 1, Pásztor 1, Klivinyi 5, Kiss N. 2, Háfra 1, Faluvégi 1, Lukács 2, Szabó 1, Tomori 2, Kopecz 3, Tóth G. 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Ausztria: Blazek –Frey 5, Dedic 2, Schindler, Kovács 5, Logvin, Tomasini 3, Wess 1, Huber 3, Curic, Kaiser, Berisha, Ivancok, Neidhart. Szövetségi kapitány: Herbert Müller.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában