Rácalmás SE

2019.06.25. 09:30

A rácalmási kenus ott lesz az ifi vb-n

Az utóbbi években már megszokhattuk, hogy a Rácalmás Sportegyesület utánpótláskorú kenusai az ország legjobbjai közé tartoznak.

Agárdy Csaba

Egy olyan pici klubtól, mint a rácalmási – ezzel talán nem sértjük meg őket – hatalmas dolog ez. A legutóbbi válogatóversenyen Horváth Benedek harcolta ki a világbajnoki részvétel jogát.

A múlt héten rendezték meg a második válogatót az ifjúsági korosztály számára. Horváth Benedek C-2 1000 méteren (ez olimpiai táv) párjával, a dunavarsányi Merkapt-Mekler Ifjúsági TSE sportolójával, Besenyei Ádámmal megszerezte második győzelmüket, így eldőlt, ők képviselhetik Magyarországot ebben a számban augusztus 1. és 4. között a romániai világbajnokságon.

Horváth Benedek (jobbról a harmadik) nem hagyta cserben a társát, ezért választotta a párost
Fotó: Rácalmás SE

Vizi Gábor tanítványa egyesben sem volt teljesen esélytelen arra, hogy ő legyen a világbajnoki induló, de a páros mellett döntött. Hogy miért? Erre az érintettől kaptunk pontos választ:

– Párosban nagyobb esélyem volt, mint egyesben kiharcolni a csapatba való kerülést, de ennél is fontosabb volt, hogy nem hagyhattam cserben a társamat. Besenyei Ádámmal másfél éve alkotunk egy párost.

Azt is megtudtuk a versenyzőtől, valószínűleg a négyesben is benne lesz: – Elképzelhető, az a négyes indul a vébén, amely tavaly megnyerte az Olimpiai Reménységek Versenyét, vagyis Besenyei Ádámmal, Hodován Dáviddal és Kollár Kristóffal evezek majd együtt. De erről még nem született döntés.

Július elején Olaszországban állnak rajthoz egy viadalon a mieink, majd következik a háromhetes edzőtábor Dunavarsányban, és „máris” indulás Pitestibe – a vébére.

Benedek töretlenül fejlődik

Vizi Gábor, a rácalmási kenusok vezetőedzője, ő dolgozik – már évek óta – Horváth Benedekkel (is). – Az edzőbizottság és az elnökség hivatalosan még nem jelölte ki a világbajnoki csapatot, de a két válogatón szerzett két győzelmük mellettük szól. Ami nagyon lényeges, Benedek töretlenül fejlődik. Az utóbbi években sokat javultak a tárgyi feltételeink, ez elősegíti az előremenetelét a kenuban. Hogy a világbajnokságon mire lesznek képesek, azt nem lehet most megmondani. A jövő héten lesz egy világkupaverseny Olaszországban, utána már többet tudunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában