összemérték tudásukat

2019.05.24. 22:38

Sakkverseny volt a Győry-kastélyban

A múlt héten szervezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, a Királysakk SE és Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2019. évi Fejér Megye Sakkverseny Sorozatának második fordulóját Perkátán, a Győry-kastély dísztermében.

Horváth Dóra

Négy kategóriában versenyeztek a sakkozók a kastélyban. Gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek a barátságos megmérettetésen. A versennyel a szervezők célja minden esztendőben, hogy új tehetségeket fedezzenek fel, népszerűsítsék a Fejér megyei sakkot, továbbá lehetőséget teremtsenek a sakkozni szerető fiataloknak a versenyzésre. A megmérettetésre ötvennyolcan érkeztek a megye különböző pontjairól; a többi között Dunaújváros, Érd, Martonvásár, Mór, Rácalmás, Székesfehérvár, Vál és Velence településekről látogattak el érdeklődők az eseményre.

A sakkverseny helyezettjeinek egy része – négy korcsoportban lehetett indulni a versenyen
Horváth Dóri

– A kastély remek helyszín volt, a vendéglátásra sem lehetett panaszunk. A helyiek mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat – árulta el Katona Ferenc, a verseny egyik bírája.

Nagy küzdelmek és remek baráti hangulat jellemezte ezt a versenyt is. Az eseményen négy kategóriában, férfi és női mezőnyben lehetett nevezni, s a következő eredményekkel térhettek haza a résztvevők. A kezdőknél a legjobbak Tarjányi Tas Tamás és Törő-Suga Zsófi lettek.

Az első korcsoportban ezt a helyet Kuhinkó Brúnó és Dobrádi Viktória érdemelte ki, amíg a második korcsoport első helyezettjei Tamási Levente és Horváth Gréta lettek.

A harmadik korosztály legjobbjának járó díjat Sarok Péter és Molnár Kiara vihette haza, s a negyedik csoportban a győztes Szilágyi Sámuel Attila lett.

Az esemény következő fordulójára Dunaújvárosban, az MMK-ban kerül majd sor, 2019. június 1-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában