Sportszerűségből jelesre!

2019.05.30. 22:10

Röplabdásaink U 11-es csapata nehezített pályán is bizonyított

A DSE Röplabda Akadémia U 11-es csapata Szegeden, a fiú Szupermini Kupában játékával remekelt, emellett sportszerűségből jelesre vizsgázott. Az akadémia vezetése a napokban külön díjazta a tehetséges fiatalokat.

Gróf András

A DSE Röplabda Akadémia U 11-es csapata már azzal megkoronázta éves teljesítményét, hogy Dolmán Viktor vezérletével benevezett az országos fiú Szupermini Kupába. Ennek a megmérettetésnek Szeged adott otthont – olvasható az akadémiától kapott részletes tájékoztatóban, amely az eredményre és számos, meglehetősen furcsa körülményre is kitér.

A dunaújvárosiak fiatalok elsőként a Pénzügyőr A csapata ellen léptek pályára, ahol 1–1-es döntetlent értek el. A folytatásban a Kazincbarcika fiait könnyed játékkal verték 2–0-ra, az ezt követő találkozón azonban a hazaiak, vagyis a Szeged ellen hihetetlen izgalmak után, két 31–29-es szettet követően szenvedtek 2–0-s vereséget. Ezt követően a Tomajmonostora gárdája nem jelentett akadályt (2–0), így a nap végén csoportmásodikként várhatták a vasárnapi folytatást.

A kupaátadáson az NB I-es felnőttcsapat játékosai is köszöntötték a gyerekeket
Fotó: DSE

Vasárnap reggel újult erővel vágtak neki a DSE fiataljai a folytatásnak, ahol az eredeti versenykiírás alapján az elődöntőben kellett volna pályára lépniük, küzdve azért, hogy éremmel zárják a napot. Ez azonban sajnos meghiúsult, aminek a mai napig sem ismerhetjük tisztán az okát.

Történt ugyanis, hogy amíg az újvárosi gyermekek az elődöntőre készültek, Dolmán Viktort azonban arról tájékoztatták a szervezők, hogy az eredeti versenykiírást megváltoztatták...

Mindez azt jelentette, hogy a DSE Röplabda Akadémia gárdája legjobb esetben is „csak” az ötödik-hatodik hely eléréséért játszhat a nap során.

Ez az egyszerűség kedvéért azt jelentette, hogy valamilyen oknál fogva végül nem a csoportmásodik, hanem harmadik helyére rangsorolták az újvárosi röplabdázókat!

Ez természetesen hidegzuhanyként érte a szakvezetést és a csapat minden tagját, ennek ellenére – könnyek között – sportszerűen beleálltak a folytatásba.

Az ellenfél csapatait tisztelve a hirtelen történt szabálymódosítás után a gyerekek összekapták magukat, és játékukkal bizonyították tehetségüket, rátermettségüket. Ennek eredménye az lett, hogy a keresztjátékot a Pénzügyőr B csapata ellen hatalmas különbséggel, 25–8 arányban megnyerték, majd az utolsó, a Sümeg-Dabronc elleni összecsapást a lehető legkisebb különbséggel, 25–23-ra vesztették el. A gyermekek így végül a hatodik helyen zártak.

A klub közleménye kiemelte: „Az akadémia vezetősége a helyezés ellenére arany­érmesként, kupagyőztesként tekint a Szupermini csapatra és vezetőedzőjére, hiszen mindannyian jelesre vizsgáztak a sport iránti tiszteletből, küzdeni tudásból, az ellenfél csapatai iránti tiszteletből.

Csütörtökön az U 11-es csapat tagjait hatalmas meglepetés várta, hiszen a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor, valamint Szabó Gábor edző és az NB I-es csapat tagjai köszöntötték a gyermekeket, akiket, mint a kupa győzteseit, egy-egy kupával jutalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában