ezüstérmes a DUE-Maarsk

2019.05.05. 20:22

Mindent kiadtak magukból

Mindent megpróbált, becsülettel küzdött, de a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett szombaton a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese az Újpesttől, amely ezzel sorozatban ötödször húzta be az elsőséget. Az ezüstéremre is büszke lehet Mihók Attila csapata, főleg, hogy saját uszoda nélkül játszották végig a szezont, ami nagyon megterhelő volt számukra.

Gallai Péter

Nagyon készültek és fogadkoztak a dunaújvárosiak, hogy belerondítanak az ­UVSE eddigi hibátlan mérlegébe, hiszen mind a húsz meccsüket megnyerték a szezonban. Emellett ezzel a bajnokavatást is elnapolták volna, hiszen az Újpest 2–0-ra vezetett a három sikerig tartó párharcban.

Ahogy várni lehetett, bátran nekiugrott a DUE-Maarsk Benczur Márton csapatának, azonban hiába próbálkoztak a lányok, Gangl sorra szedte le a kísérleteket, vagy a blokkon, a kapufán csattantak a lövések. Ezzel szemben az UVSE négy gólt is berámolt, mindet emberelőnyből, s ahogyan lenni szokott, még a szerencse sem állt mellénk, így a második negyed közepén, 6–1-nél egy komolyabb vereség rémképe is felsejlett. Szerencsére Gardáék nem adták fel, mint a meccs előtt mondta, önmagukért is küzdeni fognak, Menczinger duplázott és Gurisatti is betalált, így a félidőre csökkent a különbség (8–4).

Ennek ellenére a folytatásban már nem volt benne a játék képében, hogy a dunaújvárosiak utol tudnák érni a továbbra is kiválóan védekező újpestieket. Így a dudaszó pillanatában Benczur Mártont repítették a medencébe tanítványai, hogy együtt ünnepeljék zsinórban szerzett ötödik bajnoki sikerüket. Ráadásul úgy, hogy ebben a szezonban is az összes mérkőzésüket megnyerték, hibátlanul lettek aranyérmesek.

Az ezüstérmet szerzett Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese a díjátadó után Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A medálokat és a kupát Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és dr. Faragó Tamás, a női utánpótlás szakmai igazgatója adta át.

A fürdőzés után Benczur Márton érthetően nagyon megdicsérte csapatát, hiszen nem volt kitűzve, hogy százszázalékos produkcióval nyerjenek, ennek ellenére egy nívós pontvadászatban sikerült ezt elérniük.

Majd nagyon szimpatikusan a DUE-Maarsk együttesét is méltatta, így nyilatkozott erről a szövetség honlapjának: – Büszke vagyok csapatomra, hiszen az európai Szuperkupa-győztest vertük meg harmadszor is. Nagyon jó együttest győztünk le, amely körömszakadtáig küzdött, talán most nyújtotta a legjobb teljesítményt, de pechjére mi is ma voltunk a legjobbak. Emelem a kalapom előttük, amiért az egész évet uszoda nélkül játszották végig, NBA csapatok nem utaznak annyit, mint amennyit ők utaztak ebben a bajnoki idényben.

A Dunaújváros részéről Mihók Attila vezetőedző gratulált az Újpestnek a sikerhez. Igaz, azt szerették volna, ha nem három mérkőzésen dől el az arany­érem sorsa, jó lett volna megnehezíteni az ellenfél dolgát. Azonban a párharc során végig kiegyensúlyozott és egységes játékot mutattak be, elöl és hátul egyaránt.

– Szerintem kihoztuk magunkból, amit lehetett. Az egy az egyeket még gyakorolnunk kell, taktikailag már szerintem nem tudtunk volna jobban felkészülni, mint ahogyan érkeztünk a mérkőzésekre. Úgy gondolom, az ezüstérem is szépen csillog a nyakunkban – mondta Kiss Alexandra.

Gurisatti Gréta szerint mindent megtettek a döntőben, a második, harmadik meccsen mutatott játék miatt nem kell szégyenkezniük. Azért az minden szinten nagyon megterhelő volt számukra, hogy rengeteget kellett utazniuk a szezon során.

Jegyzőkönyv és bronzmérkőzés

UVSE Hungest Hotels – DUE-Maarsk Graphics

11–7 (2–0, 5–4, 2–0, 2–3)

UVSE Hungest Hotels: Gangl – Parkes 1, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó 3, Sevenich, Kindred. Csere: Varga (kapus), Neushul 3, Antal, Kiss, Mucsy, Peresztegi, Baksa 1. Vezetőedző: Benczur Márton.

DUE-Maarsk Graphics: Kiss – Menczinger 2, Gurisatti 1, Horváth, Garda 1, Ziegler, Vályi. Csere: Aarts (kapus), Brezovszki, Luka 1, Mahieu 2, Szellák, Huszti, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 11/6, illetve 10/1.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

Szintén szombaton dőlt el a harmadik hely, s ezzel együtt az Euroliga indulási jog a Ferencváros és a BVSC között. Az első meccset a Fradi, a másodikat a BVSC nyerte, a mindent eldöntő összecsapáson pedig ismét utóbbiak nyertek 9–7-re, így övék lett a bronzérem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában