Utolsó pillanatos pontmentés

2019.04.22. 20:41

Nem tudta kihasználni a DPASE az előtte állók döntetlenjeit

A Hódmezővásárhely ellen aratott hazai győzelem után vasárnap idegenben lépett pályára a Dunaújváros PASE labdarúgó-együttese, amikor a tizedik helyezett Kozármisleny otthonában játszottak. Lőrincz Emil vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott sem Sándor Tamás, sem Tóth Tibor szereplésére.

Gallai Péter

KOZÁRMISLENY FC – DPASE 1–1 (0–0)

Gólszerző: Pergel a 79., illetve Kis B. a 90. percben. Kozármisleny FC: Ipacs – Rácz Á., Rácz F., Tóth Márk (Wittrédi, 63.), Havasi (Pergel, 63.), Horvát, Kocsis, Tóth Marcell (Márkvárt, 83.), Fiáth, Füredi, Turi. Vezetőedző: Kovács Zoltán. Dunaújváros: Pokorni – Horváth, Kis, Hompót, Puskás, Dorogi, Barna, Tapiska (Kovács, 80.), Mundi, Szepessy, Kiss. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Tapiska Gézáéknak nem jött össze a győzelem
Fotó: Laufer László

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, jobbára a mezőnyben folyt a játék, komolyabb helyzetek nélkül. Majd egymás után két óriási gólszerzési lehetősége is akadt a vendégeknek, Szepessy Róbert és Kis Balázs járt közel a vezető találathoz egy támadáson belül, azonban mindkettejük próbálkozását blokkolni tudták a hazai védők, így a szünetre döntetlennel mehettek a felek. A második félidő már izgalmasabb és lüktető játékot hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

Az utolsó harminc percben a hazaiak két kapufáig is eljutottak, a dunaújvárosiak előtt is két-három komoly helyzet adódott, ám egészen a mérkőzés hajrájáig nem sikerült egyik oldalon sem gólra váltani a lehetőségeket. A 79. percben azonban egy megpattanó lövést követően megszerezték a vezetést a vendéglátók. Azonban a DPASE nem adta fel, amikor már úgy tűnt, hogy a hazaiak bravúros győzelmet aratnak, a ráadás perceiben érkezett Kis Balázs, aki góljával megmentett egy bajnoki pontot.

Eredmények, tabella

További eredmények: Paks II – SZEOL SC 1–1, Kecskemét – Iváncsa 1–0, Hódmezővásárhely – Szeged GA 0–3, Rákosmente – PMFC 1–2, Taksony – Makó 3–0, Dabas – Budapest Honvéd-MFA II 5–0, Szekszárd – Szentlőrinc 0–0. A bajnokság állása a 24. forduló után: 1. Szeged Grosics Akadémia 52 pont, 2. Szentlőrinc SE 49 pont, 3. SZEOL SC 45 pont, 4, Dunaújváros PASE 43 pont, 5. Budapest Honvéd-MFA II 36, 6. Taksony 34, 7. Dabas 34, 8. Iváncsa 31, 9. Rákosmente 31 pont, 10. Kozármisleny 31, 11. Kecskemét 30, 12. PMFC 30, 13. Szekszárd 24, 14. Makó 19, 15. Paks II 19, 16. Hódmezővásárhely 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában