sport

2019.04.13. 18:30

Győzelem esetén már a rájátszásba jutnak a Gorillák

A cím alapján az egyszeri olvasó azt gondolhatná, rossz helyre tévedt, és a sportrovatban legújabb szörnyfilm kritikáját olvashatja, pedig nem.

MD

A Magyar Amerikai Futball Szövetség Powerade divíziójának harmadik fordulójában az eleddig hibátlan mérleggel rendelkező Dunaújváros Gorillaz a fővárosba látogat, hogy begyűjtse újabb győzelmét. Ehhez Bachrathy Kornél tanítványainak ezúttal a Budapest Eaglest, a sasokat kell „két szárnyra fektetni” ha meg akarják őrizni eddigi hibátlan mérlegüket.

A Gorillák újabb sikerre készülnek vasárnap Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A statisztika a vendégek mellett szól, ugyanis ahogyan arról beszámoltunk, a Gorillák mindkét eddigi idei bajnoki találkozójukat imponáló magabiztossággal nyerték meg, közel hetven pontot szereztek és mindössze hármat kaptak. Kijelenthető, hogy mind a támadó, mind a védőoldalon jól működik a Bachrathy-csapat. Nem csoda tehát, hogy a dunaújvárosiak vezetik a bajnokság nyugati divízióját.

Soros ellenfelük a Budapest Eagles közel sem szerepel ilyen fényesen. A sasok eddig lejátszott találkozóikat elvesztették, és mindössze két pontot szereztek. Így az utolsó előtti helyen tanyáznak a nyugati csoportban. Ezzel együtt – mivel fővárosi csapatról van szó – természetesen nem lehet lebecsülni őket, erre hívta fel a figyelmet a gorillák edzője, Bachrathy Kornél is:

– Nem szabad lebecsülni az ellenfelünket, de az eddigi eredmények, és a keret minősége alapján magabiztos győzelmet várok a fiúktól a hét végén. Bár vannak sérültjeink, akiknek a játéka bizonytalan, velük vagy nélkülük de hoznunk kell a találkozót.

A találkozó tétje a Gorillák szempontjából is jelentős. A veretlenség megőrzése mellett, amennyiben a dunaújvárosiak győzni tudnak, akkor már a hét végén bejutnak a rájátszásba. A Budapest Eagles – Dunaújváros Gorillaz összecsapás április 14-én délután 15 órakor kezdődik a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában