Egy vereség, amely számos pozitívummal szolgált

2019.04.29. 20:00

A hosszabbításban kaptak ki a Tigerstől

A hazai amerikaifutball-bajnokság Divízió I-es kiírásában – hosszabbítás után – elszenvedte első vereségét a Dunaújváros Gorillaz gárdája, amelyen a Nyíregyháza Tigers tréfálta meg a vendéglátókat.

Szabó Szabolcs

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz elnök-szakvezetője már az idény kezdete előtt jelezte, az első három kör csak bemelegítés lesz, az első igazi leckét csapata számára a Nyíregyháza Tigers elleni csata jelenti majd.

Dunaújváros Gorillaz – Nyíregyháza Tigers 27–30

(3–0, 7–7, 10–20, 7–0, OT (hosszabbítás után: 0–3)

A találkozó után így értékelt lapunknak Bachrathy Kornél:

– Az eredmény természetesen mindig fontos, így csalódottak vagyunk a vereség miatt, ám a mutatott játék egészét tekintve már közel sem ilyen keserű az összkép. Úgy vélem, sikerült egy minden tekintetben színvonalas, a szurkolók számára élvezetes meccset játszanunk. Tény, volt olyan periódusa a találkozónak, amikor a Nyíregyháza megtalálta a gyengébb pontjainkat védekezésben, de örömteli, hogy ilyen helyzetből is tudtunk váltani, és ismét uralni a játékot. Az előzetes tervünk az volt, hogy 20 pont alatt tartjuk a Tigers-t, ez most nem jött össze. A Gorillaz történetében talán még nem is volt hosszabbításos meccs. Ezt is jól kezeltük. Mi két fontos játékot is eltékozoltunk a hajrában, ők azonban éltek e lehetőséggel. Gratulálunk nekik. Pozitívum továbbá, hogy minden játékosunk pályára lépett, mindenki megtapasztalhatta, hogy milyen egy igazán kemény rangadó, ahol minden egyes döntés számít. Összességében elégedett vagyok, mert a srácok hozták azt, amit előzetesen kértem. Most pedig már az Eger ellen készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában