bemutató jellegű pofonpartik

2019.03.24. 07:00

Tökéletes körülmények között készülhet nálunk a válogatott

Dorkó Péter, az Egri VSI szakembere irányítja a serdülő magyar ökölvívó-válogatottat, amely ezen a héten Dunaújvárosban edzőtáborozott. A mostani felkészülését a horvátok elleni csapattalálkozóval zárja szombaton. Ennek, ahogy a közös munkának is, a radari küzdősportcentrum ad helyszínt, kilenc súlycsoportban tíz mérkőzés lesz, ami előtt a DÖSE fiataljai mutatkoznak be barátságos mérkőzéseken. A program 13 órakor kezdődik.

Balogh Tamás

– Annak, hogy a dunaújvárosi helyszínt választottuk, két oka van. Az egyik, hogy itt még soha nem edzettünk és versenyeztünk. A létesítménynek és a DÖSE klubnak is jó híre van, ezért mindenképpen szerettük volna kipróbálni. A másik ok is komolynak mondható. Ez egy jól szervezett és kiváló lehetőségekkel bíró szakosztály, amit mi is szívesen megismerünk munka közben, belülről is. Vezetőjük Sulák András, szakmai közösségen belül is elismert nagyszerű szakember. Látogatóban többször voltam már „Csubiéknál”, és első alkalommal nagyon megtetszett ez a létesítmény.

A dunaújvárosi létesítménynek és a DÖSE klubjának egyaránt jó híre van a szakmában, ezért is választották az edzőtábor és a hivatalos mérkőzések helyszínéül a válogatott vezetői
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Egyébként pedig ahol bokszringet és zsákot találunk, az már hazai pályának számít. Dunaújvárosban otthon érezzük magunkat, az ellátásunkat és a szállásunkat nagyon szép helyszínen, a Szalki-sziget faházaiban és éttermében kaptunk. Egy kiváló felfrissítő és regeneráló környezetben. Ez a küzdősportcentrum ideális helyen, az ország közepén, autópálya mellett fekvő városban található. A hét végi versenyünkre idelátogató horvátoknak is könnyen megközelíthető, jól fölszerelt helyszínt találtunk benne – kezdte a beszélgetést Dorkó Péter, a válogatott szakvezetője.

– Mit tudunk a kiszemelt ellenfélről?

– Igazából a serdülőké nagyon gyorsan változó, képlékeny korosztály. Az itt induló gyerekeknek életkoruknak megfelelő testi adottságaik miatt nem tudunk igazi komoly célokat kitűzni. Növésben vannak, hirtelen nyúlnak, megerősödnek. Könnyen és gyorsan változhat például a testsúlyuk. A konkrét célunk az augusztusi grúziai Európa-bajnokságra felmérni a képességeiket. Látnunk kell, hogy kik azok, akikre közülük hosszú távon lehet számítani a magyar ökölvívásnak. A serdülő korosztállyal az említett okok miatt az a legfontosabb célunk, hogy jó kiválasztással, a versenyzési lehetőségek biztosításával megőrizzük őket a sportágunknak.

– A délszláv riválisok minden sportágban jelentős kihívás elé állíthatnak bennünket!

– Nekünk ideális ellenfélnek ígérkeznek. A mi versenyzőink technikailag képzetteknek számítanak, viszont ez bármelyik, akár a csapatsportágakra is elmondható, hogy a harckészségünk nem éri el a délszláv származású sportolókét. Inkább a hagyományos közép-európai technikai és taktikai stílus dominál nálunk is. A célunk, hogy a mi gyerekeink megismerjék, és vegyék föl ezt a tempót, valamint a mentalitást, amit majd a szombati ellenfeleik diktálnak. A képességek alapján jobbak vagyunk, de fontos, hogy megismerjék, más is kell a nemzetközi sikerhez. Nem az a célunk, hogy ezen az utánpótlástornán legyünk sikeresek a csapattal, hanem, hogy ezzel is a jövőbeli versenyeikre készítsük fel őket. Tudniuk kell nekik, hogy ha kilépünk egy külföldi helyszínre, akkor milyen ellenfelekre kell számítaniuk.

A DÖSE serdülő-válogatottja, Tóth Tamás és Sulák András

A DÖSE tehetségei is megmutatják tudásukat a szombati eseményen

A hivatalos férfi és női mérkőzések előtt, bemutató jelleggel „pofonpartikat” is tartanak. Ezen mérkőzések sorában lép ringbe a DÖSE válogatottja, Tóth Tamás, aki a végigdolgozott hét után – mivel a horvátok súlycsoportjában nem hoznak ellenfelet – egyik magyar társa ellen húz kesztyűt. A hazai színek képviseletében, a bemutatók során szintén megmutathatja tudását Jóni Rikárdó is. A többi párokban pedig további egyesületek tehetségei bokszolhatnak a remélhetőleg szép számú közönség előtt. Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője nagyon boldog és büszke is arra, hogy korosztályos válogatottat láthatnak vendégül vadonatúj otthonukban, ami válogatott csapattalálkozóval zárul. A klub legjobbjai a junior válogatottal Tatán edzőtáboroznak, így ők ezért nem tudnak most bemutató meccseket vívni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában