bravúrra készen

2019.03.13. 21:24

Nincs vesztenivalója a DKKA csapatának

Ezen a hét végén négy csapat mérkőzésére lesz kíváncsi a kézilabdát szerető nézősereg. A Magyar Kupa négyes döntője következik szombaton és vasárnap. Örömünkre szolgál, hogy a Dunaújvárosi Kohász is érintett.

Jankó Árpád

Nos, ezúttal nem a bajnoki pontokért kell szurkolnunk, hanem a helytállásért a nagy múltú, igen erős, BL-ben is szereplő Ferencváros ellen. Szerdán a dunaújvárosi együttes Budaörsön játszott edzőmérkőzést, és természetesen ez a találkozó is a gyakorlást szolgálta. György László így értékelte a mérkőzést: – Valóban azt is figyeltük, hogy az edzésen gyakorolt játékelemek hogyan működnek a mérkőzésen. Egyébként 28–25-re győztünk a Budaörs otthonában. Két éve a kupa négyes döntőjében egy jó mérkőzést játszottunk a Fradival, és természetesen büszkék voltunk arra, hogy az akadémia bejutott a négyes döntőbe. És íme: most is bekerültünk az elitek társaságába. Három kiváló csapattal – kettő a Bajnokok Ligájában is szerepel – fogunk találkozni.

Nick Viktória jó játéka is kellett a Vác elleni sikerhez – a szakvezetés és a szurkolók is bátor játékot várnak a lányoktól Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

És ha már bekerültünk a döntőbe, az esélytelenek nyugalmával fogunk a Fradi ellen felállni. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy feladjuk a mérkőzést az első találkozón a zöld-fehérek ellen.

A menetrend: szombaton az FTC csapatával játszik 13 órakor. A Győri ETO pedig az Érddel csatázik 15.15 órakor. A bronzmérkőzésre vasárnap kerül sor 15.45 órakor, a döntőt 18 órakor rendezik Debrecenben.

A Siófok ellen sikerült a bravúr

Talán az idei női kézilabdaszezon legnagyobb meglepetése volt, hogy a dunaújvárosiak meggyőző játékkal ejtették ki a Siófok gárdáját. Minderről így vélekedett a DKKA szakvezetője: – Emlékezetes találkozót játszottunk a Siófok ellen, ki is estek, mert valóban remek játékot produkáltunk, de az is sokat jelentett, hogy a Békéscsabát is legyőztük hazai pályán. Kíváncsisággal, hittel és nagy akarással várjuk a debreceni döntő mérkőzéseit. Minden adott lehetőséget ki szeretnénk használni már az első találkozón, a Ferencváros ellen is. Várjuk Debrecenben az újvárosi szurkolókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában