labdarúgás

2019.03.22. 18:00

Mindkét oldalon jól működik a védelem

A magyar válogatott vasárnapi Európa-bajnoki selejtezője miatt az NB III-as labdarúgó-bajnokságban minden mérkőzést szombaton rendeznek.

Gróf András

Fotó: pixabay

A középcsoport huszadik fordulójában a Dunaújváros PASE együttese 15 órakor az FC Dabas vendégeként lép pályára.

Az újvárosi együttes az előző fordulóban javuló játékot nyújtva győzött hazai környezetben a Taksony SE ellen. Ezen az összecsapáson a ­DPASE támadói rengeteg helyzetet dolgoztak ki, azonban csak hajrában szerzett találattal sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet. Ezúttal sem vár könnyű feladat Lőrincz Emil tanítványaira, akik harminchárom ponttal jelenleg a bajnoki tabella negyedik helyén állnak, hiszen a házigazda dabasiak eddig csupán három ponttal gyűjtöttek kevesebbet. Tehát a házigazdák abban reménykedhetnek, hogy esetleges szombati sikerükkel pontszámban beérnék a dunaújvárosi alakulatot. A két csapat őszi találkozóján a DPASE gárdája 2–0-ra diadalmaskodott. Akkor mindkét találatot a rutinos támadó, Szepessy Róbert szerezte.

A két csapat tavaszi produkciója alapján elmondhatjuk, hogy a védekezésük jól működik, hiszen a Dabas kettő, a DPASE pedig egyetlen gólt sem kapott az elmúlt három meccsen. A támadójátékkal azonban mindkét oldalon akadnak problémák, mivel a dabasiak egy, amíg az újvárosiak két alkalommal vették be az ellenfelek hálóját. Igaz, az utóbbi nullás széria hét pontot eredményezett.

A dunaújvárosiak összeállítása biztosan változik majd az elmúlt hetihez képest, hiszen Kis eltiltása lejárt, így ő minden bizonnyal visszakerül a kezdőbe, viszont öt begyűjtött sárga lap miatt hiányzik majd a keretből Barna és Dorogi.

Így játszanak

A huszadik forduló további párosítása a következő: Szekszárdi UFC – SZEOL SC, Rákosmente KSE – Iváncsa KSE, Taksony SE – Szeged-Grosics Akadémia, Paksi FC II – Kozármisleny FC, Kecskeméti TE – Hódmezővásárhelyi FC, Pécsi MFC – Bp. Honvéd-MFA II, Makó FC – Szentlőrinc SE.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában