Dunaferr győzelme a Debrecen ellen

2019.03.20. 08:00

Magabiztos siker és díjátadás

Ez a hét is jól kezdődött a Dunaferr DUE Dutrade futsalcsapatának számára, hiszen magabiztos játékkal tartotta itthon a három pontot, a nagyot küzdő Debreceni Egyetem ellen vívott, hétfő esti bajnoki mérkőzésen.

Balogh Tamás

Jól hangzik a 7–3, ugyanis ez lett a végeredménye a régóta várt mérkőzésnek. A két egyetemi csapat korábban is jellegzetes nagy csatákat vívott egymással, ezúttal még élesebbnek ígérkezett a legújabb összecsapásuk. Az ok: mindketten csalódtak a rájátszás első két fordulójában, vereségeik után el kellett kezdeniük a felzárkózást.

Pál Patrik (b) mesterhármassal vette ki részét a Dunaferr sikeréből
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Az újvárosiak vezető gólja tíz másodperc alatt született. A folytatásban Pál Patrik mesterhármasa mellé, Szeghy Szabolcs, Klacsák Bence, Öreglaki Norbert (csapatában az elsővel) egy-egy találatával sorakozott fel. Ezúttal is kiemelkedőt nyújtott Németh Péter, akihez a mezőnyből felzárkózott Fridrich Dávid, és a kapuból Rigó László.

Születésnapi ajándék. Ekként értékelte Fehér Zsolt a Dunaferr vezetőedzője a hétfő esti sikerüket. – Természetesen örülök a győzelmünknek. Egyrészt mivel a srácok megvalósították azokat a dolgokat, amiket előtte megbeszéltünk. Egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Mészáros István (b) és Hingyi László (k) is díjakat adott át a szünetben

Elek Gergő, a Debreceni Egyetemi AC vezetőedzője borúlátóként nyilatkozott: – Az akarás megvolt bennünk, de ezúttal már látjuk, hogy valami más hiányzik. Eddig a koncentrációra fogtuk a kudarcokat, de ez valami más. Ez a fajta védekezés, amit Dunaújvárosban bemutattunk, nem ebbe az osztályba való, gyermeteg hibákat követtünk el.

Az amatőr futsalbajnokság nyertes együttese

A mérkőzés szünetében tartották az ötödik dunaújvárosi amatőr futsalbajnokság eredményhirdetését. A sorozat fő támogatója Dunaújváros önkormányzata és a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatósága volt. A jutalmazást a Dunaferr DUE Dutrade FC támogatta. A díjakat Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei Igazgatóság igazgatója, Hingyi László önkormányzati képviselő és a DLSZ elnökségi tagja, Zemankó Zoltán, a Dunaferr DF Dutrade FC operatív vezetője, Viszokai László FIFA játékvezető és a DLSZ elnökségi tagja, valamint Mészáros István egykori FIFA játékvezető, a DLSZ elnökségi tagja adták át.

Az alsóház bajnoka a DUFK csapata lett, gólkirálya 21 találattal a Labdaérzék Gourmand csapatából Hír Olivér. A felsőház gólkirálya 31 találattal a Gazdagok és Szépek csapatából Tóth Norbert. A döntő legjobbjának a Dunabiztos Micro játékosa Sarok Norbert bizonyult. A bajnokság fair play díjasa a Real Concord alakulata. A bronzérmet a GBB Zrt., az ezüstérmet a Gazdagok és Szépek csapata, az aranyérmet pedig a Dunabiztos Micro legénysége vehette át ünnepélyes keretek között.

Egyik ajtón be, aztán a másikon ki

Ilyet sem láttunk még, ezért csúszott a kezdés! A mérkőzés előtt a felsorakozott csapatokat ellenőrzik a játékvezetők. Egyikük már a jelet is megadta a bevonulásra, a műsorvezető is bejelentette a ceremóniát. A tervezettel szemben azonban egyszer csak, az 51-es számú mezbe öltözött játékos, Elek Gergő sétált be az arénába, majd a másik ajtón át távozott az öltöző irányába. A Debrecen vezetőedzője, aki ezúttal önmagát is nevezte, igaz mégsem játszott, sípcsontvédő nélkül érkezett, és ezt kellett pótolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában