A célnak megfelelt

2019.02.28. 20:40

Mindenki szóhoz jutott a DKKA edzőmérkőzésén

Mivel a hét végi, Győr elleni mérkőzést jövő szerdára halasztották, a játékban maradás céljából, az NB I B-s Kispest női kézilabdacsapatával játszott a Dunaújvárosi Kohász edzőmérkőzést szerdán este. A nézőtéren ült elegánsan civilben Szekerczés Luca és Kazai Anita. Ők ketten pihenőt kaptak György László vezetőedzőtől.

Jankó Árpád

Végül a sok hibával tarkított találkozón a Dunaújvárosi Kohász 17–13-as félidőt követően 27–23-ra győzött. DKKA: Csapó – Grosch 5, Ferenczy 3, Cifra, Sirián 1, Monori 2, Molnár 5. Csere: Vártok (kapus), Bouti 1, Mihály 2, Szalai 4, Dombi 3, Nick, Nagy Zs. 1.

Szalai Babett négy gólt szerzett, jövő héten pedig már a Győr ellen bizonyíthat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A találkozó elejére jellemző volt, hogy a Kispest csapatától igazából nem tudott elszakadni a dunaújvárosi együttes, bár 14–9-nél erre volt lehetőség. Négygólos előnnyel ért véget az első félidő. Fordulást követően sem nagyon változott a helyzet. Sőt agresszíven és gyorsabban kézilabdázott a Kispest. Nem volt acélos a Kohász védekezése, és két gólra is feljött a fővárosi együttes (22–20). De nemcsak a védekezésben akadtak hibák, hanem a támadásokban is: több nagy ziccert is kihagytak a hazaiak. Dombi, Szalai, Molnár jutottak el több találatig. Folyamatosan cserélt György László, és a fiatalok közül Mihály Petra és Nagy Zsuzsa is lehetőséget kapott a játékra. Így tehát mindenki szóhoz jutott a mérkőzésen. Gyakorlásnak tehát megfelelt ez az ­edzőmeccs. A végén még – remélhetően nem súlyosan – bokasérülést szenvedett Molnár Beatrix.

Közeledik visszatérésük ideje

– A délelőtti edzés után játszottunk, nyertünk. Nem kézilabdáztunk tökéletesen, de a célnak minimálisan megfelelt a mérkőzés – György László röviden így nyilatkozott a szerdai mérkőzésről. A pihenő Szekerczés és Kazai mellett (György László már a Győri Audi ETO elleni mérkőzésre is gondolt) árgus szemekkel figyelte, még civilben, a csapat játékát Katarina Tomasevics kapus és az átlövő Camila Micijevic. De jó volt látni a Békéscsaba elleni mérkőzésen azt is, hogy Micijevic már a kispadra leülhetett. Ez mindenképpen azt jelenti, közeledik a visszatérésük időpontja. Nagy szükség lesz mindkettőjük játékára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában