lélekjelenlét

2019.02.27. 07:00

Életeket mentett, a klub megköszönte a sofőr cselekedetét

Lapunkban részletesen beszámoltunk arról az esetről, ami országos hírűvé is vált, hogy egy dunaújvárosi sportolókat szállító kisbusz centiméterekkel kerülte el a frontális ütközést a hatos úton, köszönhető a sofőr lélekjelenlétének és rutinjának.

Gallai Péter

A eset röviden: Adony és Ercsi között, mint kiderült, a DSE Röplabda Akadémia lányutánpótlás-csapatát szállító, szabályosan közlekedő kisbusz előtt az egyik kanyarban hirtelen szemből feltűnt egy gépjármű-alkatrészeket szállító furgon, amelynek vezetője két járművet is – a záróvonallal mit sem törődve – előzött meg. Minderről videófelvétel is készült a fedélzeti kamera jóvoltából, ami a közösségi médiában megosztva, mintegy elrettentő példa, nagy visszhangot kapott országszerte.

Radics Zoltánnak (balra) Tomanóczy Tibor, a DSE RA ügyvezetője (b3) és a lányok is ajándékkal köszönték meg tettét
Fotó: DSE RA

Az, hogy nem történt baleset vagy akár tragédia, elsősorban a kisbuszt vezető Radics Zoltánnak volt köszönhető – aki egyébként hivatásos tűzoltó –, hiszen nagyon gyors reagálása, reflexei, valamint tapasztalata jóvoltából sikerült elkerülnie az ütközést. Mindezért mondtak köszönetet a DSE Röplabda Akadémia szakvezetői és fiatal játékosai Radics Zoltánnak a hétfői edzés keretében. A klub honlapjának beszámolója szerint Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője és Engyel László, a DSE Röplabda Akadémia szakosztályvezetője, valamint a lányok stílszerű ajándékaik átadásával egy, a lányok által aláírt röplabdával, valamint a DSE Röplabda Akadémia ajándékcsomagjával fejezték köszönetüket a gépjármű vezetőjének.

A pillanat tört része alatt...

– Ercsi előtt, annál az ominózus kanyarnál jártunk, amikor azt vettem észre, hogy az áruszállító átjött az én sávomba, ekkor elkezdtem vészfékezni, és próbáltam jobbra húzni a kormányt a szalagkorlát felé. Mivel a szembejövő észrevett és rájött, hogy baj is lehet, ő is beletaposott a fékbe és végig elkezdett csúszni alatta az autó, így ment el mellettem. Én pedig a korlát felé kormányozva próbáltam menteni a helyzetből, amit lehet. Egy-két másodperc alatt lezajlott minden, amint lehet látni a felvételen is. Így szóban elmondva mindez lassúnak tűnik, de élőben pillanatokról beszélünk – nyilatkozta Radics Zoltán az eseményekről a D+ TV-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában