vízilabda

2019.02.08. 10:00

Csúcsformába kell lendülni a három rangadó előtt

Ismét „hazai” bajnoki mérkőzést játszik pénteken, 13 órától a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttese.

Gallai Péter

Mihók Attila csapata fővárosi albérletükben, a III. kerületi TVE uszodában a Szegedet fogadja a biztos győzelem reményében.

A dunaújvárosi együttes a múlt héten hullámzó játékkal, de magabiztosan nyert az Eger ellen, majd a felkészülés részeként szerdán a Ferencvárossal játszottak edzőmérkőzést. Persze a fő cél nem a mai találkozó, hanem az azt követő rangadók sora, ami az alapszakasz végső sorrendje szempontjából lesz nagyon fontos.

Vályiékra reményeik szerint nem vár ilyen komoly csata
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Egy hete az Eger ellen a rengeteg hiba ellenére is magabiztosan győztünk. Ezekből tanulnunk kell, a tíz kapott gól nem fog beleférni az erősebb csapatok ellen. A sok eladott labdánk volt a fő oka annak, hogy ennyi találatot kaptunk, ezekre sokkal jobban oda kell figyelnünk. A Szeged ellen újabb lehetőség lesz, hogy kijavítsuk a hibáinkat nemcsak a védekezésben, hanem a támadásokban is pontosabbnak kell lennünk. Nem titok, a három pontért játszunk. Jövő hétre már csúcsformába kell kerülnünk, mert az UVSE ellen is pontot akarunk szerezni. Ezt követően a Ferencváros következik utánuk, aztán pedig a BVSC, tehát három hét alatt eldől, hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt – fogalmazott Brezovszki Gerda.

A következő bajnoki előtt kedden még válogatott Világliga/Európa Kupa selejtező mérkőzés lesz Budapesten Hollandia ellen. A bő keretbe a DUE-Maarsk négy játékosa kapott behívót.

A bajnokság állása: 1. ­UVSE 36 pont/12 mérkőzés, 2. Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics 33 pont/12 mérkőzés, 3. Ferencváros 27 pont/12 mérkőzés, 4. ­BVSC-Zugló 24 pont/11 mérkőzés, 5. Eger 15/12 mérkőzés, 6. Szentes 12 pont/11 mérkőzés, 7. Szeged 6 pont/12 mérkőzés, 8. Tatabánya 3 pont/11 mérkőzés, 9. Budapesti Honvéd 0 pont/11 mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában