Ferencváros következik az elődöntőben

2019.02.19. 12:00

Csak egy félidőn keresztül tudták tartani a lépést

A Magyar Kupával ellentétben a szombati bajnoki mérkőzésen elmaradt a DKKA nagy bravúrja a Siófok elleni idegenbeli találkozón, végig a légiósokkal teletűzdelt Balaton-parti csapat irányította a találkozót.

Gallai Péter

Az első félidőben még csak négy gól volt a hátránya a vendégeknek, a folytatásban viszont sok hibával kézilabdáztak a dunaújvárosiak, amikor helyzetbe kerültek, akkor pedig a Siófok világ- és Európa-bajnok norvég kapusa is remekelt, így a vége 31–17-es vereség lett.

György László, a DKKA vezetőedzője a mérkőzés után azt mondta, a Siófok jól játszott, próbálták magukat tartani, főleg az első harminc percben, de sajnos az elejétől fogva azért lehetett érezni, hogy az eredmény után mentek. – A védelemben és támadásban az első játékrészben mutattunk jó dolgokat, voltak fellángolásaink, és tudtunk gyors gólokat szerezni. A második félidőben csak öt percig játszottuk elfogadhatóan, a többi huszonötre teljesen szétestünk. Nagyon sok labdát eladtunk, amikor pedig helyzetbe kerültünk, akkor Silje Solberg szenzációsan védett – tette hozzá.

Grosch Vivienék már a szombati, nagyon fontos, Békéscsaba elleni találkozóra készülnek
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A mester elmondta, sajnos a hét a hat elleni felállás sem hozott eredményt, nem volt agresszív a támadójáték mélységben, nem húzták ki a védőket, továbbá az átlövések sem igazán sikerültek a magas fal ellen. Ennek tükrében a gólkülönbség reális a két csapat között. György László annak viszont örült, hogy sérülés nélkül lehozták a találkozót, illetve azt tudni kell, hogy a DKKA és a Siófok más célokért küzd. Számukra a szombati, Békéscsaba elleni hazai bajnoki találkozó a fontos, amit meg kell nyerni.

Szalai Babett nagyon el volt keseredve, hiszen egyikőjük sem így képzelte el ezt a mérkőzést. – A helyzetek adottak voltak, de nem tudtunk élni velük. Ekkora különbségű vereség ellenére is igyekszünk megnézni a pozitívumokat, s azokból próbálunk építkezni.

A forduló további eredményei: Békéscsaba – DVSC 31–28, Ferencváros – Mosonmagyaróvár 30–16, Eszterházy SC – MTK Budapest 20–22, Vác – Érd 26–24, Győr – Budaörs 40–20, Kisvárda – Alba FKC 22–22.

Az elődöntőben a Ferencváros jön

Hétfőn este az M4 csatorna Kézilabda Magazin című műsorában sorsolták ki a női Magyar Kupa négyes döntőjének párosításait. A final fourba a DKKA a Békéscsaba magabiztos legyőzésével (35–25), az Érd a Kisvárda búcsúztatásával (29–21) jutott be elsőként. A múlt héten csatlakozott hozzájuk a Ferencváros, miután 31–27-re nyert a Vác ellen, illetve a Győr a Mosonmagyaróvárt múlta felül 35–25-re.

Tegnap pedig eldőlt, hogy a dunaújvárosi csapat a Ferencvárossal játszik az első elődöntőben, amíg a másik párosításban az Érd a Győrrel csatázik a fináléba jurtásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában