A Dunaferr mindent megtett

2019.02.24. 19:30

Kapufában és ziccerben jobbak voltunk, ami semmire nem elég

Gólképtelenség! Ebbe a betegségbe esett a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata a Futsal Club Veszprém ellen vívott, a Magyar Kupa döntőjébe kerülésért játszott mérkőzésen Szigetszentmiklóson, szombaton este. Ez hozta a 3–0-s vereségüket és búcsút.

Balogh Tamás

A négyes döntő első összecsapásán az MVFC Berettyóújfalu csapatára a Kútház-Haladás VSE ezúttal a cím védőjeként várt. A Berettyó végül főleg önmagának köszönhette a végjáték izgalmait, de a 4–2-es siker azért így is jól néz ki a győzelmeik között, főleg, hogy döntőbe jutást jelentett.

A második párharcban viszont fájdalmas vereséget szenvedett a dunaújvárosi csapat, mert hiába volt meg a mezőnyfölényük, nem tudtak gólt lőni. A rengeteg helyzetünkből összesen öt kapufára futotta. Az ellenfél ezzel szemben az elején „talált” gólját szerencsésen megőrizte, és kettőt passzolt az öt a négy elleni játékban az üresen árválkodó Dunaferr-kapuba. Soványka örömüket Reveland Zoltán zseniális kapus produkciója, valamint Németh Péter kiváló teljesítménye adta.

Dunaferr DUE Dutrade FC – FC Veszprém 0–3 (0–1)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland – Öreglaki N., Németh P., Pál P., Hosszú. Csere: Rigó, Cseresnyés (kapusok), Klacsák, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

FC Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi. Csere: Simon, Tar, Márkus, Boromisza, Bognár, Bencsik Á., Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.

Gólszerző: Tatai a 12., a 36. és a 38. percben.

Madarász János a Veszprém vezetőedzője, így értékelte a győzelmüket

– Nagyon jó iramú mérkőzésen hullámzó játékot vívtunk. Egy remek ellenféllel mérkőztünk, a Dunaferr csapatával. Ezúttal úgy alakult, hogy a kitűnő formában lévő Tatai mindhárom ziccerét értékesítette, ezzel szemben a dunaújvárosiak bármit csináltak, nem sikerült gólt lőniük. Nyilván szomorúak a kiesés miatt, azonban ha egy csapat így kap ki, emelt fővel jöhetnek le a pályáról.

Fehér Zsolt, a Dunaferr DUE Dutrade FC vezetőedzője is elmondta gondolatait:

– Igazi parázs kis mérkőzés volt ez az elődöntő. Mindent megtettünk, de valamiért a sors úgy döntött, hogy ezen a napon a Veszprém lép tovább a Magyar Kupa döntőjébe. Több helyzetet, valamint ziccert dolgoztunk ki, mint az ellenfelünk, amely a mérkőzés során jól védekezett és a labdaszerzéseknél veszélyes gyors kontrákat indított. Amikor nem a kapufa segítette ki, akkor saját magunk rúgtuk ki a labdát a gólvonalról! Majd jött az, amit már az elmúlt mérkőzésen is megtettünk: ajándék gólokat osztogattunk a Veszprémnek. Mindez nem von le semmit az érdeméből: megérdemelten jutott a döntőbe!

Reveland Zoltán, a csapatkapitány értékelése:

– Végig kiegyenlített mérkőzés volt. Nem játszottunk jól, de megvoltak a helyzeteink. Sajnos hiányzott az a kicsi plusz, ami gólt eredményezett volna a számunkra. Ami nálunk rendre kifelé pattant, az náluk az első gólnál befelé. A szerencsésebb csapat nyert. Sokkal több volt ebben a meccsben, ismét saját magunkat vertük meg. Gratulálok a Veszprémnek.

Németh Péter szintén nem leplezte csalódottságát a vereség miatt:

– Nagyon szomorú vagyok a szombati mérkőzés után. Rengeteget készültünk rá, amit sajnos nem sikerült fölvinni a pályára. Ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink, (kapufáink, valamint ziccereink) de egyszerűen semmi sem sikerült. A sportban nincsenek véletlenek és a „ha” sem játszik…. Még többet és jobban kell edzenünk. Készülnünk, illetve dolgoznunk szükséges, hogy a bajnokságban szép eredményt tudjunk felmutatni a szezon végén.

A vasárnapi döntőben a Berettyóújfalu nyert

A tegnapi szigetszentmiklósi fináléban (a harmadik helyért nem játszottak) az első félidőben a Veszprém szerezte meg a vezetést (0–1), majd a Berettyóújfalu egyenlített (1–1), s átvette a vezetést is (2–1). A második félidőben a Veszprém egyenlíteni tudott és mindkét csapatot egy-egy végleges kiállítással büntették a játékvezetők. Mivel az eredmény már nem változott, hosszabbítás következett. Ennek első öt percében a Berettyóújfalu ismét vezetést szerzett (3–2). A második felvonásban a Veszprém 5–4 ellen támadott, és üres kapura kapták a következő találatot (4–2). Végül a bakonyiak szépítettek (4–3), de ez maradt a végeredmény, így 2009 és 2012 után harmadik alkalommal szerezte meg a Magyar Kupát a Berettyó. A hölgyek döntőjét a kiskunfélegyházi Astra-Herbária együttese nyerte meg 2–1-re a Tolna-Mözs csapatával szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában