jó lenne élményekkel búcsúzni az alapszakasztól

2019.01.18. 21:19

Újabb vereség az Újpesttől – egyelőre a 8. helyen a Bikák

A Fehérvári Titánoktól elszenvedett fájó vereség után tegnap este már a mindenkire veszélyes Újpest otthonában lépett jégre az Acélbikák gárdája az alapszakasz utolsó előtti találkozóján.

Balogh Tamás

„Ilyet még nem láttunk” – még a bebetonozott DAB-hívek is ezzel a sóhajtással ballagtak ki a dunaújvárosi Jégcsarnokból csütörtökön este, miután elkönyvelték maguknak a Fehérvári Titánok ez este nem túl fényes csapatától elszenvedett 4–1-es vereséget. Pedig jól indult a ­meccs. Szép szólamokkal a játékot illetően, komoly tervvel az előny visszaszerzéséről a bajnoki táblázaton. A mérkőzés előtti napon úgy tűnt, hogy minden rendben lesz. A kezdés utáni nem túl feszes iram után, valahogy lepergett az első húsz perc. Gól nélkül.

Dubekéknek (81) sajnos ezúttal sem jött össze a pontszerzés a Megyeri úton
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második harmad elején Corey Bricknell csapata belendült, és Németh Péter révén a vezetést is megszerezte. Mindenki bizakodott. A fehérváriak viszont tempót váltottak. Magabiztosan egyenlítettek, és növelték az előnyüket. Meg sem álltak a 3–1-es vezetésükig. És még egy negyediket is lőttek. Jól használták ki a rendre jelentkező emberelőnyüket. Esélyt sem adtak a Bikáknak a talpra állásra. Stabilan és magabiztosan védekeztek, és folyamatosan sorozták a jobb sorsra érdemes hazai portást.

Érthetően a megyei rangadó után csalódott volt Borbás Gergely, a csapat edzője is:

– A csütörtöki mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az első harmadban még tartottuk magunkat a terveinkhez, de a másodikban történtek megzavarták a fejeket, és teljesen elrontottuk azt a játékrészt. Vannak külső körülmények, amikkel nem szabad a játékosoknak foglalkozniuk, de ők ma mégis megtették. A téves bírói döntéseken illetve a saját hibáinkon túl kellett volna lendülniük. A harmadik harmad sem volt megfelelő, ezt bizonyítja a három kapura lövésünk is, ami egy megengedhetetlen teljesítmény. Vannak problémák a csapaton belül, ami nagy feladata a szakvezetésnek, hogy kiküszöbölje azokat. A játékosok feladata, hogy pénteken tiszta fejjel lépjenek pályára az Újpest ellen.

Az egyetlen újvárosi gól szerzője, Németh Péter sem volt boldog a végeredményt illetően: – Előzésre készültünk, egész héten gyakoroltunk. Azt gondolom, hogy a meccs feléig nagyjából jól is ment, és utána teljesen érthetetlen okok miatt elkezdtünk bután játszani. Ez pedig van annyira jó csapat, hogy megbosszulta a hibáinkat. Nagyon sokat voltunk emberhátrányban, de sajnos nem verhetjük a sporikra a balhét, mert ezek a kiállítások reálisak voltak. Semmit sem tudok kiemelni ahhoz, hogy a mai jó megoldásaink közé sorolhassam. Lehet, hogy még jól is jön a gyors folytatás, mert esetleg feledtetni tudjuk a mai teljesítményünket. Igaz, hogy az sokkal nehezebb helyszín lesz, mint a saját pályánk. Tudtunk már csodát tenni az idén, most is megpróbáljuk.

Ilyen ambíciókkal indultak hát a péntek esti csatába az Acélbikák, akik az alapszakasz során három vereséget szenvedtek el a mumusnak számító Újpesttől.

UTE – DAB 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)

Dunaújváros: Zakharchenko – Franssila 2, Léránt, Nagy, Németh, Uski – Hüffner, Mestyán, Dubek, Saluga, Ioassfov – Erdélyi, Lencsés, Jabornik, Török – Hruby, Szabó, Liarakos, Makovics, Tóth G.

Az alapszakasz véghajrájához közeledve természetesen mindkét csapat fontos pontokért korcsolyázott jégre. Az UTE a felsőházra, a DAB pedig az alsóházra próbál(t) minél jobb pozíciót fogni a hamarosan kezdődő középszakasz küldelmeire. Az első harmadban inkább a vendéglátók domináltak, a Bikák ukrán válogatott kapusának több bravúrt is be kellett mutatnia. A 11. percben azonban már tehetetlen volt Kovács Attilával szemben (1–0). Nem esett össze a DAB, a második játékrész elején a ponterős Franssila egyenlített.

Az UTE öt perc múlva válaszolt, Varga Arnold fejezett be egy emberelőnyös szituációt. A 33. percben ismét élt a lehetőséggel a hazai gárda, Benk kettős ember­előnyben talált be Zakharchenkónak. Sajnos a helyzet a záró periódusban sem változott, a szlovén Hebar 4–1-re módosította az állást. Tíz perccel a vége előtt Franssila hozta közelebb az Acélbikákat (4–2). A hajrában nagyon nyomott a DAB, de a meccset végül az újpesti Stefishen üres kapus gólja zárta el a vége előtt 50 másodperccel (5–2).

Vasárnap már a Debrecen ellen

Január 20-án, 17 órakor az Erste Liga 5. helyén álló Debrecen (DEAC) ellen zárja az alapszakasz küzdelmeit Corey Bricknell együttese. Az egy év szünet után bajnokságba visszatérő hajdúságiak az eddigi 38 találkozójukon 71 pontot gyűjtöttek, amíg az Acélbikák 52 egységgel a 8. helyen szerénykednek. A számunkra január 23-án induló középszakasz küzdelmeire tekintettel a játékosoknak és a szurkolóknak is bizonyára jót tenne pozitív élményekkel búcsúzni az alapszakasztól. Pénteken este eldőlt az is, a bajnokság első szakaszát a Ferencváros nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában