kézilabda

2019.01.15. 01:32

Szinte minden lövésünkből gól született Katar ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott remek játékkal magabiztos győzelmet aratott Katar felett a dán–német rendezésű világbajnokság hétfői játéknapján, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Gallai Péter

Koppenhága, 2019. január 14. Ancsin Gábor gólöröme a német-dán közös rendezésû férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország - Katar mérkõzésen Koppenhágában 2019. január 14-én. MTI/Illyés Tibor

Az egy döntetlennel és egy győzelemmel érkező magyar csapat számára a világbajnokság előtt sokan a katariak elleni találkozót tartották az egyik legfontosabbnak, azonban kiderült: a bevásárolt külföldiekkel 2015-ben ezüstérmet szerzett csapat már nem képvisel olyan erőt, hiszen a nyitányon kikaptak Angolától, majd öttel verték Egyiptomot. Azért nehezítette a helyzetet, hogy Mikleréknek az Angola elleni tízgólos siker után kevesebb mint huszonnégy óra alatt kellett ismét csúcsformába kerülniük.

Ancsin Gábor örül az egyik magyar találatnak
Fotó: MTI

Remekül kezdtük a találkozót, a többgólos vezetést követően ugyan egy találatra felzárkózott Katar, de kiváló támadójátékkal és keményebb hatos fallal újra a mi perceink következtek. A közel-keleti csapaton a védekezésváltás sem segített, így magabiztos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második harminc percet a megsérült – a bokája egy leérkezésnél aláfordult – Balogh nélkül kezdtük, de hiányát nem éreztük meg, a 36. percben már héttel vezettünk. Utána jött egy hullámvölgy, de háromnál közelebb nem tudott jönni Katar, a szenzációsan játszó Lékai vezérletével magabiztos sikert arattunk. A csapat lövőhatékonysága párját ritkító volt, 36 lövésből szereztük 32 találatunkat.

– A védekezésünk egyre hatékonyabb, Nagy László beállásával stabilizálódtunk. Vannak magas embereink, Ligetvári Patrik is nagyon sokat segített és Sipos Adrián is szépen dolgozott. Mindig tudtunk kicsit frissíteni, mindig feszesen tudtuk tartani a védekezést, sikerült távol tartani a kapunktól a nagy lövőiket és a kapusaink is szenzációsan védtek. Látom a fejlődést, hisz támadásban is szép dolgokat mutattunk be, megtaláltuk a helyzeteket, Lékai Máté pedig szenzációsan levezette a játékot – értékelt Csoknyai István.

A magyar válogatott szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

Jegyzőkönyv

MAGYARORSZÁG–KATAR

32–26 (16–11)

Koppenhága, vezette: Nachevski, Nikolov.

Magyarország: Mikler – Hornyák 3, Bodó 4, Bánhidi 3, Lékai 5, Balogh Zs. 3, Bóka 4. Csere: Székely (kapus), Ilyés, Nagy L. 3, Ancsin 2, Sipos, Jamali 2, Ligetvári 1, Császár 2, Juhász. Szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics.

Katar: Juszuf – Berrased, Hasszaballa, Zakkar, Capote 4, Ali 4, Zuauj 1. Csere: Saric, Suljakovic 1 (kapus), Marzo 5, Szinen 5 (4), Mallas, Roiné 3, Sajeb 1, Madadi 1, Ajssza 1. Szövetségi kapitány: Valero Rivera.

Kiállítások: 16, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 6/4.

A csoportunkban tegnap játszották: Egyiptom–Argentína 22–20, a Svédország–Angola találkozó lapzártánk után ért véget. Az állás: 1. Magyarország 5 pont/3 mérkőzés, 2. Svédország 4 pont/2, 3. Katar 2 pont/3, 4. Egyiptom 2 pont/3, 5. Angola 2 pont/2, 6. Argentína 1 pont/3.

További hétfői eredmények: Szerbia–Brazília 22–24, Izland–Bahrein 36–18, Tunézia–Chile 36–30, Norvégia–Ausztria 34–24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában