kemény sorsolás

2019.01.28. 01:42

Kitömték a Kassát, de ez már csak szépségtapasz

Miután minden lényegi kérdés a kedvezőtlen sorsolás miatt egy nap alatt eldőlt, s a többi csoportmérkőzésen sem történt csoda, így a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdázói vasárnap a rendező Kassa ellen a szép Euroliga búcsú reményében ugorhattak medencébe. Az „edzőmérkőzésen” fölényes siker született.

Gallai Péter

Amikor az ember a B csoport sorsolását, majd időbeosztását meglátta, bizony dörgölte a szemét, hogy jól lát-e, ugyanis a LEN Kupa-győztes csapat számára elképesztő menetrendet sorsoltak (?), vagy inkább állítottak össze. Persze egyből az olasz, görög és spanyol sportdiplomácia ereje jutott eszébe, no meg az, a második számú európai kupasorozat győztesét, az Euroliga-aranyérmes Kirishit a szuperkupa fináléban felülmúló együttest semmilyen kiemelés, „védelem” nem illette meg?

Ugyanis miután pénteken este legyőztük az olasz Rapallót, másnap délelőtt erősen szembeszéllel, azaz bírókkal kaptunk ki két góllal a Vouliagmenitől. Este pedig a kontinens legjobbja, a spanyol Sabadell ellen kellett kisajtolni a maradék erőket, ami 13–7-es vereségre futotta. Három ilyen mérkőzés, bármilyen sportágban emberfeletti terhelést jelent, nem csoda, ha Mihók Attila vezetőedő is abszurdnak, a sportág amatőrizmusának nevezte a sorsolást. Az ellenfeleket nézve: az olaszoknak minden napra csak egy meccs jutott, a görögöknek és a spanyoloknak pedig úgy jött ki a három ennyi idő alatt, hogy az egyik a mindenki által tönkrevert Kassa volt – azaz lehetett pihentetni a kulcsembereket –, akikkel viszont mi csak a legutolsó meccset játszottuk, amire már minden eldőlt. Miután a házigazdát mindenki alaposan kitömte, a dunaújvárosiak esetében sem lehetett kérdéses a győzelem, csak annak mértéke a vasárnapi zárómérkőzésen.

Garda Krisztina szerint annak ellenére nagybetűs csapat volt a társaság, hogy nem sikerült a továbbjutás
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Olympia Kosice– DUE-Maarsk Graphics

2–22 (2–6, 0–4, 0–8, 0–4)

DUE-Maarsk: Aarts, Kiss (kapusok) – Brezovszki 3, Garda 1, Gurisatti 4, Sajben N. 3, Horváth 2, Mahieu, Luka 2, Szabó 3, Vályi V. 1, Huszti V. 3, Szellák.

– Természetesen szomorúak vagyunk, hogy nem jutottunk tovább a következő körbe, hiszen ezért jöttünk Kassára. Huszonnégy órán belül tulajdonképpen eldőlt a kérdés, három nagyon erős csapattal játszottunk ennyi idő alatt. Annak örülök, hogy a nyitányon a Rapallót sikerült legyőzni, a görögöktől nagyon szoros és kemény meccsen szenvedtünk vereséget, ahol rengeteg hátrányt kaptunk, több kulcsjátékos is kipontozódott. Így a fiatalokra több teher hárult, azt gondolom, a rutin nagyon sokat számított. A Sabadell ellen már úgy ugrottunk medencébe, hogy amit bírunk és még bennünk van, adjuk ki. Szerintem ez sikerült, bár az eredmény azt mondathatja, simán kikaptunk, de a félidőig nagyon jól tartottuk magunkat a világ egyik legjobb csapata ellen, akiknek két, szinte teljesen egyforma soruk van, tele spanyol és amerikai válogatottakkal. A Kassa ellen a fiataloknak több szerep jutott, örülök, hogy játszhattak és gólokat lőttek. Fájó a kiesés, de megyünk és edzünk tovább, vannak még előttünk célok, a bajnokságban szeretnénk minél jobb eredményt elérni. A csapat nagybetűs csapat volt ismét, annak ellenére, hogy nem sikerült a negyeddöntőbe jutni, hálásak vagyunk, hogy ennyi szülő és szurkoló elkísért minket. Kell még dolgozni, hogy ezt a szintet stabilan tudjuk hozni, szóval van még feladat – értékelte a selejtezőt a csapatkapitány, Garda Krisztina.

A végeredmény: 1. Sabadell 12 pont, 2. NC Vouliagmeni 9 pont, 3. DUE-Maarsk 6 pont, 4. Rapallo Nuoto 3 pont, 5. Kassa 0 pont.

A másik két magyar induló közül az Újpest csoportelsőként lett negyeddöntős, a BVSC szintén harmadik lett, így neki sem sikerült a továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában