vízilabda

2019.01.07. 22:34

Ez a mérkőzés egyik félnek sem esett jól

A szokatlan időpont – vasárnap este – ellenére is magabiztos győzelmet arattak az új év első bajnoki mérkőzésén Szentesen a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói.

Gallai Péter

A dunaújvárosi együttes győzelméhez kétség nem férhetett, bár az első negyedben még csak egy gól volt a vendégek fórja, de innentől kezdve beindult a dunaújvárosi henger, folyamatosan nőtt a különbség, a vége 15–4-es vendégsiker lett. Ennek ellenére Mihók Attila vezetőedző talált kifogást a tipikusan év eleji mérkőzésen, amelyen szavai szerint a szezon egyik legzavarosabb teljesítményét nyújtották.

Mihók Attila az utat mutatja a helyes irány felé
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Ez a meccs, azt gondolom, szerintem egyik csapatnak sem esett itt jól, nekünk semmiképpen. Nehéz volt a felkészülés is, gyakorlatilag be sem fejeződött az előző év, illetve bizonyos szempontból mégis, de már el is kezdődött egy új szezon. Volt is pihenő, meg nem is. Leginkább azt hiszem, mentálisan volt nehéz ráhangolódni erre a mérkőzésre, és ezzel nagyjából el is mondtam a véleményemet a találkozóról. Csapatomnak ez volt eddig az egyik legzavarosabb teljesítménye a szezonban. Nagyon sokszor úgy láttam, hogy rosszul döntünk, helyezkedünk. Védekezésben nem voltunk élesek, amikor előre kellett volna, akkor hátrafelé mozogtunk. Most, hogy válogatott időszak jön, nincs sok időnk arra, hogy rendezzük a sorokat. Leginkább beszélgetésekkel kell visszahozni magunkat arra a szintre, ahol novemberben tartottunk – értékelt Mihók Attila.

További eredmények: Eger – UVSE 7–11, Honvéd – FTC 9–16. Az állás: 1. UVSE 30, 2. DUE-Maarsk 27, 3. BVSC 18, 4. FTC 18, 5. Eger 15, 6. Szentes 9, 7. Szeged 6, 8. Tatabánya 3, 9. Budapesti Honvéd 0.

A már említett válogatott program miatt a bajnokságban most szünet következik, a nemzeti együttes tizenhét fős kerete mától péntekig együtt készül Budapesten a szombati, Hollandia elleni idegenbeli, majd az egy hét múlva esedékes, franciaországi Világliga/Európa Kupa selejtezőkre. Bíró Attila szövetségi kapitány a két meccsen nem ugyanannak a tizenhárom játékosnak szavaz majd bizalmat. A bő keretnek Dunaújvárosból négy játékos, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda a tagja.

A következő bajnoki január 19-én a Honvéd ellen lesz, majd január 25-én Kassán megkezdi szereplését a csapat a legrangosabb sorozat, az Euroliga selejtezőjében.GP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában