A pályát és Masinka edzőt két meccsre tiltották el

2018.11.02. 22:55

Szigorú büntetést kapott a Mezőfalva

Egy rendező, az edző és a MEDOSZ SE elnöke is elmarasztalásban részesült a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség szerdán közzétett határozata alapján, ezek közül több felfüggesztés enyhíti az ítéletet. Amiben nem szerepel, hogy a mezőfalvi játékos bőrszínére tett partjelzői megjegyzésnek – lefeketézés – bármilyen következménye lenne.

Horváth László

A Bicske elleni megye I-es hazai találkozó utáni bírókat ért atrocitások miatt négy mérkőzésre eltiltották a mezőfalvi pályát! Ebből viszont csak kettő lesz érvényesítve, a másik kettő a felfüggesztés árnyékában játszható majd – döntött az FMLSZ fegyelmi bizottsága. A határozatban az is szerepel, hogy ebből a harmadik és negyedik meccset a rendes menetrend szerint megtarthatják, de tartózkodni kell a rendbontástól.

Masinka László (jobbra) a mérkőzés után és ma is vállalja a véleményét a találkozóval kapcsolatban Fotó: Horváth László

Ezen felül Tóth László rendezőt egy évre tiltották el a feladatai ellátásától. Masinka László edző pedig két mérkőzésen nem ülhet a kispadon a mérkőzés után tett, játékvezetést kritizáló nyilatkozata miatt. Cseke Ottó, a MEDOSZ SE elnöke sportvezetői feladatok ellátásának korlátozására kapott két hónapot, amit nyolc hónapra felfüggesztettek.

– Egyelőre gondolkozunk a fellebbezésen. Mindenesetre furcsa, hogy a meghallgatásunk nélkül már a megérkezésünkkor tudták, milyen módon lesznek a büntetések. Mezőfalvával már másodszor akarnak példát statuálni a szövetségben. Az előző eset még a Seregélyes elleni találkozóra nyúlik vissza, ahol a bírói ténykedést követően levonult meccs közben a csapat és a megyei futball történetében példa nélküli, tizenöt pontos levonásban részesítették az együttest. A többi egyesület vezetőinek általunk megismert véleménye alapján ismét hasonló áll a háttérben – mondta érdeklődésünkre Cseke Ottó, a MEDOSZ SE elnöke.

– A meccset követően a játékvezetők lekíséréséhez mentem, és egy hátralépő bicskei játékost véletlenül könyökkel meglöktem. Összeütköztünk, ami után természetesen elnézést kértem, hiszen nem volt szándékos. A fegyelmi tárgyalásra még meghívót sem kaptam, ahol esetleg védekezhettem volna – nyilatkozta az esettel kapcsolatban a rendezői feladatoktól eltiltott Tóth László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában