Igazi Kupanap volt

2018.11.07. 19:42

Rangos és jól sikerült kupát rendezett az ökölvívóklub

Alapos és lelkes előkészületek után sikerrel bonyolították le a III. Dunai Ökölvívó Kupát Dunaújvárosban, a radari sportcentrumban a hét végén.

Balogh Tamás

Az esemény házigazdája a Dunai Ökölvívó Sportegyesület volt. Rangos és jól sikerült bemutató mérkőzéseket élvezhetett a szép számban kilátogató közönség. A megmérettetésen tizenhat egyesület ötvennégy felnőtt, junior, serdülő, illetve gyermek korosztályú versenyzője lépett a szorítóba. Közülük hatan a házigazda, a DÖSE versenyzői, akik jó teljesítménnyel zárták a mérkőzéseiket.

Kovács Adrián felnőtt 64 kg-ban győzött, ellenfelét a harmadik menetben leléptette a bíró. Erdélyi Péter junior +80 kg-ban nyert. Horváth Máté serdülőként egy héttel a magyar bajnoki cím elhódítása után szintén diadalmaskodni tudott, a második menetben zárta le a meccsét. A 11 éves Jóni Rikárdó és Mák Tamás Kevin is jól küzdött, és Tóth Tamás szintén megállta a helyét. A DÖSE az idén legjobban teljesítő utánpótláskorú versenyzőit, Horváth Mátét és Tóth Tamást a ringben köszöntötték.

Tizenhat egyesület ötvennégy felnőtt, junior, serdülő, illetve gyermek korosztályú versenyzője lépett a szorítóba. Közülük hatan a házigazda, a DÖSE versenyzői voltak
Fotók: Balogh Tamás

Magas szinten és érthető elégedettséggel

A közönség válogatott ökölvívókat is láthatott a kötelek között. A 64 kg-os Fodor Milán és a 60 kg-os Gálos Roland magas színvonalú összecsapását okkal nevezhették a nap főmérkőzésének. Ehhez a meccshez, amely Fodor Milán győzelmét hozta, extra feszültség, forró indulatok is jártak, ami tovább növelte a nézők elégedettségét.

Sulák András, a DÖSE szakmai vezetője ezen a napon első alkalommal, mint a kupanap főrendezője is sikerrel mutatkozott be.

– Most voltam először házigazda egy ilyen rendezvényen, és úgy érzem, hogy jól sikerült. A felkészülés során, közeledve a naphoz, már elkezdtem izgulni, mert szerettem volna, hogy rendben menjenek le az események. Ahogy beindult a program, kezdett látszani a munkák eredménye. Kiderült, valóban jó meccseket raktunk össze, és az ide érkező csapatok is mindenkivel barátságosan viselkedtek. Ez még akkor is igaz, ha az utolsó meccsre itt is kialakult egy kis parázs hangulat: Fodor Milán és Gálos Roland szenzációs küzdelme közben egy vétlen, gong utáni ütés miatt. A dolgok hamar rendeződtek és az ilyesmi belefér egy igazi ökölvívónapba. Ezért aztán minden volt, ami egy ilyen rendezvényen szükséges. A két klasszis produkcióját bármely hazai eseményen szívesen megtapsolták volna.

Fontos volt nekem a saját, az idei szezonban legjobb versenyzőimnek a bemutatása a nagy nyilvánosságnak. Ők azok, akik már pici koruktól nálam vannak, és mellettük egy hasonló korú társaság is velünk készülődik. Fontos ez a „korai” kezdés, mert mire végigjárják a ranglétrát, nekik már könnyebb dolguk lesz a felnőttmezőnyben. Büszke vagyok arra, hogy az ország legerősebb ökölvívócsapata, a Vasas is megtisztelt bennünket a rendezvényünkön. Hasonlóképen büszke vagyok Fodor Milán és Gálos Roland részvételére, akik rangos versenyzők, és nem mindenhol állnak ki egy-egy mérkőzésre, pláne egy hónappal a felnőtt magyar bajnokság előtt. Azt az eseményt december 5-8. között rendezik, ahová Kovács Adriánt viszem magammal, aki egy győzelemmel zárt ezen a hét végén. Remélem, hogy addigra rendbe jön a kézsérülése és teljes értékű versenyzőként érkezhet a viadalra. És a közönség? Jó volt a szurkolás, szívesen vették az összecsapásokat és sportszerűen buzdították a résztvevőket. A klubunkhoz tartozók velünk együtt örültek a rendezvényünk sikerének.

Magyar bajnok tizennégy évesen

Horváth Máté a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulója. Ezen a napon egy bemutató mérkőzésen lépett a ringbe. Ezúttal a bajnoki cím elnyeréséről mesélt nekünk.

Horváth Máté távlati célja az olimpiai részvétel

Jó dolog magyar bajnoknak lenni 14 éves fejjel? – kérdeztük vicceskedve a mosolygós fiatalembertől. – Nagyon jó érzéssel töltött el, az már biztos. Büszke vagyok rá. Mindhárom napon be tudtam fejezni a meccseimet. Az első nap bedobták az ellenfelemnek a törölközőt, a következőn a harmadik menetben technikai KO-val zártam. A harmadikon pedig test KO-val nyertem. A felkészítésemet az edzőmnek, Sulák Andrásnak köszönhetem. Teljesen megbízok a tanácsaiban és mindig pontosan végrehajtom az utasításait. Amit megmond, az úgy is lesz. Heti nyolc edzésen veszek részt. Civilben nem vagyok verekedős, a boksz a ringbe való. A távoli legkomolyabb célom az olimpia!

Félelem nélkül a ringben, klubtárs is példakép

Az már rögtön látszik a tizenkét éves és harmincnyolc kilós Tóth Tamáson, hogy turbóra állított, jókedvű fiatalember. Őt azért díjazták, mert ebben a szezonban önmagához képest a legnagyobbat lépett előre a boksz világában.

Tóth Tamás fejlődött a legtöbbet önmagához képest a szezonban

– Ma én is bunyóztam, de ez csak bemutató mérkőzés volt. Az ellenfelem jól teljesített, ezért úgy érzem, hogy szoros meccs volt. A döntetlenért így is kaptunk egy érmet, és annak is nagyon örülök! Korábban futballista voltam, azért váltottam erre a sportágra, mert az apukám is ökölvívó-versenyző volt fiatal korában, és most én is kipróbálom. Jó döntés volt, mert nagyon ízlik nekem ez a sportág. Nincs bennem félelem, bátran beleállok a csatákba. Izgulok, amikor belépek a ringbe, de abból jó érzés lesz, és akkor már simán megy a dolog. Hetente öt edzésen veszek részt, ami elég fárasztó, de megéri a sok munkát elvégezni. A győzelem? Az még sokkal jobb dolog. Az edzőm, Sulák András, akinek mindig szót fogadok, a példaképem pedig Michael Tyson és Horváth Máté, az edzőtársam!

Folyamatosan fejlődő egyesület, egyre jobb eredményekkel

A Modern Városok Program keretében mintegy 630 millió forintból újul meg a radari sporttelep. Ez a beruházás magában foglalta egy küzdősportcsarnok kialakítását, az atlétikai futófolyosó és öltözők felújítását, valamint két műfüves focipálya építését. Ezenfelül az önkormányzat saját forrásból felújította a Papírgyári útról a sporttelep felé vezető utat is.

Ebben a csarnokban talált minden igényt kielégítő, Magyarországon az egyik legszebb és legjobb új otthonra a DÖSE, amely folyamatosan fejlődik. Ennek része volt az is, hogy májusban klubtörténelmi sikert könyvelhetett el Horváth Máté, aki a serdülők bulgáriai Európa-bajnokságán az 59 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában