kézilabda

2018.11.29. 00:51

Határokon innen és még túlról is jöttek az akadémia toborzójára

Lezajlott az ősszel szokásos DKKA-toborzó, amelyen a 2004-ben, 2005-ben, valamint 2006-ban született, kézilabdázni akaró lányok készségfelmérése történt meg a Dunaújváros Sportcsarnokban a héten.

Jankó Árpád

Voltak olyanok, akik csak kíváncsiságból jöttek el a felhívás nyomán, hogy majd egy-két év múlva ők is részt vegyenek a kiválasztáson, de a legtöbb kislány már azt tervezi, hogy a következő tanévben a Kohászban akar kézilabdázni, és itt szeretné elvégezni a hetedik-nyolcadik osztályt is.

Vártok Ákos edző és az egyik jelentkező
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A legutóbbi toborzó egyik résztvevője, Sánta Dóra, az utánpótlással foglalkozó edző örömmel nyilatkozta, hogy sok nagyon tehetséges kislány jelent meg a felmérésen.

– Jöttek az ország minden szegletéből, Szegedről, Nagyatádról, Kiskunhalasról, de még a vajdasági Adáról is... Tíz állomáson történt a tesztelés, többek között futás mérése, cselezőkészség, kapura dobás, lövőtechnika, védő lábmunka, egymás elleni játék szerepelt a „kínálatban”. Ezenfelül, mert nagyon fontos, egy pszichológiai teszttel is vizsgáltuk a belső motivációt. December 15-éig küld az egyesület értesítést a családnak a felvételről, addig van idő alaposan kielemezni a teljesítményeket. Lesznek olyanok, akiket még egyszer behívunk majd egy újabb felmérésre. Sokaknál látszott már, hogy jelenleg is kézilabdáznak valamelyik egyesület utánpótlás-csapatában, vagyis van előképzettségük – mondta Sánta Dóra.

A DKKA számára a sport mellett a fiatalok tanulmányi előmenetele is fontos, így erre is kiemelt hangsúlyt fektetnek majd a mindennapok során.

A klubhoz kapcsolódó információ, hogy az Európa-bajnokság miatt legközelebb csak december 30-án játszik bajnokit György László csapata. Addig edzőmeccsekkel is gyakorolnak, az első csütörtökön 17 órakor lesz, amikor a Mosonmagyaróvár alakulatát fogadják a sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában