Birkózó hírek

2018.10.18. 14:28

A Veterán Birkózó VB-n kitettek magukért a versenyzők

A Dunaferr Sportegyesület és fiókszakosztályai az alábbi versenyeken vettek részt.

duol.hu

2018. október 14-én (vasárnap) rendezték meg Kecskeméten a Junior Szabadfogású és Női Országos Bajnokságot.

A lányok között Potesz Diána 62 kg-ban 5. helyezést ért el. 65 kg-ban Ignácz Viktor sajnos nem végzett pontszerző helyen. 85 kg-ban Farkas Zoltán első két mérkőzését tussal nyerte, majd a döntőbe jutásért technikai pontkülönbségel kikapott, így a bronzéremért birkózhatott. A mérkőzést magabiztosan két vállal nyerte meg, így a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Farkas Zoltán a dobogó 3. fokán

2018. október 5-7. között Oroszországban, Perm városában rendezték meg az ez évi Kötöttfogású Veterán Birkózó Világbajnokságot.

Az eseményen 37 ország sportolói vettek részt, akik a „MOLOT” jégcsarnok UWW szabályainak megfelelően gyönyörűen berendezett küzdőterén birkózhattak az érmekért. Az eseményt Alexandr Karelin háromszoros olimpiai bajnok birkózó és Mihail Mamiashvili olimpiai bajnok birkózó nyitotta meg.

Az Orosz Birkózó Szövetség a verseny megrendezésével igen magasra tette a mércét, hiszen a káprázatos megnyitón több száz táncos profi fény- és hangtechnikai kísérettel mutatta be műsorát, az elhelyezés, az ellátás minden igényt kielégített, a csapatok részére folyamatosan rendelkezésre állt kb. 150 egyetemista, akik egyenruhában kísérték a team-eket és mindenben a segítségükre voltak.

Az eredményhirdetések precízen és látványosan zajlottak, az érmeket prominens személyiségek adták át. Egyszóval a körülmények szempontjából minden adott volt a jó szerepléshez.

A Dunaferr SE 6 versenyzővel képviseltette magát. A nyitónapon (5-én pénteken) Papp Gyula (B korcsoport 130 kg) és Király Ferenc (D korcsoport 130 kg) lépett szőnyegre. Papp Gyula nagyon jó birkózással, nagy küzdelemben orosz ellenfelét 2:0 arányban legyőzte, az elődöntőben pedig az iráni birkózót 6:1 arányban utasította maga mögé, így döntőbe került. Az aranyéremért folyó mérkőzést sajnos korábbi vállsérülése miatt fél perc után fel kellett adnia horvát ellenfelével szemben, így ezüstérmet szerzett. Király Ferenc első mérkőzésén ukrán ellenfelét győzte le nagy pontkülönbséggel. Ezt követően a kazah birkózó ellen már 6:0-ra vezetett, amikor egy bekapaszkodás után eldobták és kikapott. A körmérkőzés szabályai alapján a délutáni programban a 2-3. helyért küzdhetett romániai ellenfelével. Végül bronzéremmel térhetett haza.

A második versenynapon Angyal László (C korcsoport 100 kg) és Mátyás Gábor (C korcsoport 70 kg) versenyeztek. Az igen erős mezőnyben végül mindketten 5. helyen zártak. Vasárnap Kemény Norbert (A korcsoport 100 kg) és Szűcs István (A korcsoport 88 kg) lépett szőnyegre. Kemény Norbert sajnos az első mérkőzésén kikapott orosz ellenfelétől, aki később nem jutott tovább, így Norbert kiesett a versenyből. Szűcs István nagyon jó teljesítményt nyújtott. A körmérkőzés szabályai szerint két vesztes és egy győztes mérkőzés után a bronzéremért birkózhatott. Élt a lehetőséggel és francia ellenfelét 8:4 arányú pontozással legyőzve a dobogó 3. fokára állhatott fel. Összességében nem lehetett okunk panaszra, hiszen 6 versenyző összesen 1 ezüst, 2 bronz és 2 ötödik helyet szerzett. A magyar csapat révén Dezsereczky István világbajnoki címet szerzett és született további 1 ezüst, 2 bronz és 1 ötödik hely is.

első sor balról-jobbra: Szűcs István, Mátyás Gábor, Angyal László
második sor balról-jobbra: Papp Gyula, Király Ferenc, Mendi Tamás, Kemény Norbert

2. kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában