nagy gólkülönbség

2018.10.14. 22:02

Nottwilben alaposan kicsorbult a svájci bicska – jelentős Kohász-előny

Az a helyzet, hogy a Spono Eagles sváci bajnokról rendkívül kevés információval rendelkezett a Kohász. Komoly és fegyelmezett játékra ösztönözte a női kézilabdacsapatot ez a tudatlanság. Ami azért ismert volt: gyorsak, sokat futnak és igen lelkesek.

Jankó Árpád

György László, a Kohász vezetőedzője úgy engedte pályára a csapatát szombaton idegenben, az EHF-kupa második körének első meccsén, ne legyenek percekig tartó üresjáratok. Feszes, kemény, mozgékony védőfal fogadja majd a svájciakat, a megszerzett labdákkal pedig gyors lerohanásokkal kell bevenni a hazai kaput. Erre készült a vendégcsapat. A találkozó előtt persze sejtettük, hogy a „svájci bicska nem annyira éles”: a magyar női kézilabda magasabb színvonalú.

Szekerczés tíz góllal vette el a vigadalomtól a Spono kedvét
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A mérkőzés első perceiben azért akadt néhány örömük, talán még jódlizni is lett volna kedvük a hazaiaknak, ám Szekerczés elvette a vigadalomtól a Spono kedvét. A havasi kürt is bedugult, mert már 3-4 után minden úgy történt, ahogy György László könyvében meg volt írva. Szó se róla, a nottwiliek tisztességgel erőlködtek, de ez tényleg küszködéssé vált, ahogy telt az idő. Két svájci gól után hárommal válaszolt a Kohász, és 10-6-ra módosult az eredmény az újvárosiak javára. Szekerczés, KLujber, Szalai és Molnár góljaival 14-6 lett, a félidő végén pedig ötgólos vezetésével mehetett a Kohász pihenőre.

Fordulást követően – bár nem jelentettek a kisváros svájci bankjai hirtelen csődöt, de – alaposan kiütközött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Egymás után hatszor találtak be a kapuba az újvárosi hölgyek. Ebből is látszott, hogy a mostani újvárosi játékosok fejében élénken motoszkál az az emlék, hogy igenis: a Kohászt nemrég EHF-kupa-győztesként ünnepelték. És ez rangot jelent, kötelezettséggel jár a fényes múlt. A 36. percben kialakult a közte tizes eredmény. Akadt egy kis lazítás később – sag schon –, mondhatták a helybéliek, de György László két perc alatt rendet rakott a fejekben, és továbbra is robogott a vendégcsapat. A 35-21-es végeredmény pedig azt jelenti, hogy szombaton a visszavágón szép ünnepet varázsolhat a parkettára a Kohász.

– Nagyszerűen és fegyelmezetten játszottunk. Az első tíz perc után az irányítást végig a kezünkben tartottuk. Jól védekeztünk, és abból gyors indításokkal támadtunk. A nagy gólkülönbség megszerzése után felszabadultan kézilabdáztunk – nyilatkozta György László.

Jegyzőkönyv

Spono Eagles – D. Kohász 21-35 (11–16)

Spono: Troxler 1 – Irman 1, Marku 1, Calchini, Aselmeyer 7, Wick 1, Wyder 3 (3). Csere: Hauptlin 1 (1), Spaar 2, Wey 2, Amrein 2. Edző: Mirco Stadelmann.

D. Kohász: Tomasevics – Klujber 6, Szekerczés 10 (5), Szalai 4, Dombi 2, Ferenczy 1, Kazai 2. Csere: Csapó K. (kapus), Sirián, Grosch, Bouti 3, Cifra, Molnár 6, Bick 1. Edző: György László.

Kiállítások: 2, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/5.

A hét végén az EHF-kupában több helyszínen is pattogott a kézilabda. A magyar párosításban a Vác együttese a Siófok csapatát fogadta. A végeredmény 22–35 lett. A siófoki Kobetic kilenc, Nze-Minko pedig hat gólt dobott a váci kapuba. Ez azt jelenti, hogy a siófokiak minden bizonnyal nyugodtan várhatják a visszavágót, ahogy a Dunaújvárosi Kohász is. További eredmények a második selejtezőkörből: Herning-Ikast (dán) – Zaglebe (lengyel) 31–19. Storhamar (norvég) – Byasen (norvég) 29–20, Viborg (dán) – Buxtehuder (német) 27–24, Zalau (román) – Dortmund (német) 25–25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában