ifjú tehetségek

2018.10.18. 20:14

„Köszönöm Dana néni, hogy te tanítasz”

A vidéki csapatok között a negyedik helyet szerezték meg a dunaújvárosi fiatal tornászok. Furjákné Wágner Dajána a képen látható gyereksereggel egy éve dolgozik együtt, kivéve Szabó Emilt, akinek már ez a második éve edzőjével.

Jankó Árpád

Furjákné kiváló pedagógiai érzékkel foglalkozik ezekkel a gyerekekkel. Ezt az elért eredmények is bizonyítják.

Ahogy ő mondja: – Fegyelmezett, pontos munkára akarom nevelni őket, azzal együtt, hogy a játékosság sem hiányzik a munkájukból. Kitartóak, fegyelmezettek, és így tudnak fejlődni a tornában is. Heti hat alkalommal edzenek a gyerekek, és ez bizony tizenöt órát jelent. Ezt csak szülői egyetértéssel, támogatással lehetséges teljesíteni. S ami még nagyon is jellemzi ezt a nevelési tevékenységet: az összetartás, a közös munka öröme, a nagyszerű csapatszellem.

A fi úk egy éve dolgoznak együtt Furjákné Wágner Dajána edzőjükkel
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaferr edzőnője a sikerélményt ugyanúgy átéli, ahogy a tanítványai is: – Edzőként csodálatos érzés megélni azt a pillanatot, amikor látható a gyermek arcán, hogy megszerette a sportot, és a mozgás örömét. Kellő segítséggel, biztatással a legutóbbi bajnoki szereplésen is látszott rajtuk: a sport az örömszerzés egyik nagyszerű formája, és ezért a tanultakat szeretnék hibátlanul megmutatni. És amikor azt mondja egyikőjük: „Köszönöm Dana néni, hogy te tanítasz.” – akkor határtalan a boldogságom, mert ennél szebb jutalmat nem is kaphatnék. Gyerekeink jó helyezéseket értek el az év utolsó országos megmérettetésén. A nyolctagú csapatunk a vidéki egyesületeket figyelembe véve a negyedik helyen végzett. Ebben a követhető fejlődésben a szülőknek is jár a köszönet a sok segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában