ifjú tehetségek

2018.10.15. 20:18

Fiatal tornászok sikerei

Örömteli hírt kaptunk a Dunaferr fiútornászairól. Több versenyen is nagyszerűen vitézkedtek az apró legények. Szeptember 29-én eleget tettek egy meghívásnak. Ugyanis a Fradi hívta meg a gyermek haladó korosztály tagjait egy hagyományos egyéni versenyre. Ötvenkét induló fiú között két tízéves dunaújvárosi fiú is versenyzett az egyéni versenyen.

Jankó Árpád

Pálfi Gábor és Csernák Attila vett részt a Fradi Kupán. Nagy sikert jelentett, hogy a talaj, a lólengés, a gyűrű, ugrás, korlát és nyújtó számokból álló versenyben Pálfi bronzérmes lett. Különösen talajon és ugrásban remekelt. Csernák számára ez volt az első verseny, és a negyvenhatodik lett a sok induló között. Neki rutint kell még szereznie. Önmagához képest kisebb rontásokkal szépen teljesített.

Egyébként ez a verseny felkészítő volt az országos magyar bajnokságra, amelyet október 7-én rendeztek meg. A Dunaferr csapatot nem tudott kiállítani, így csak három egyéni versenyző indult Pálfi Gábor, Chlebovits Bence és Csernák Attila. Összesen hetvenkilencen indultak a viadalon, amelyen Gábor a tizenharmadik lett, ami azt jelenti, hogy a mesterfokú bajnokságon majd az első számú tartalék pozícióját kapja. Bence a huszonharmadik helyen végzett, és ez az eddigi legjobb eredménye. Attila elizgulta a versenyt, és az ötvenkilencedik helyre került.

Pálfi Gábor, Chlebovits Bence és Csernák Attila is büszke lehet teljesítményére
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

De a végén a négy gyakorlatát már nyugodtan, szépen mutatta be. Varga Gyula, a fiúk edzője összességében elégedett volt az eredményekkel. (December 1-2-án rendezik meg az országos felmérő versenyt, ahol az ország összes tornászát felmérik az erőnlét és a technikai képzettség szempontjából.)

A gyerekek versenyén kívül volt még egy örömhír a Dunaferr háza táján.

Furjákné Wágner Dajána, a dunaújvárosiak edzője lett az első magyar női bíró, aki először pontozott, bíráskodott férfiversenyen. Ez csak Angliában megszokott gyakorlat. Furjákné Wágner Dajána kezdő korosztályú fiai szintén szerepeltek a Magyar Torna Szövetség bajnokságán, és huszonöt csapat között a tizenkettedik helyen végeztek. Az együttesek között tizenhat vidéki csapat is tornázott. Közöttük a negyedik hely lett a Dunaferr csapatáé gyűrűn, talajon, gimnasztikában és ugrásban.

Ez pedig dicséretes eredmény. Tudnivaló, hogy 167 versenyző mutatta meg tudását ezen a bajnokságon.

Schneider Ármin, Kiss Armand Gábor, Radócz Flórián, Nagy Patrik Lajos, Pintér Gergő, Szabó Emil, Went Patrik, Cserepes Kende Milán
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A nyolc dunaújvárosi fiú a következő eredményt érte el:

Went Patrik 30., Kiss Armand Gábor 59., Szabó Emil 47., Cserepes Kende Milán 91., Radócz Flórián 61., Schneider Ármin 103., Pintér Gergő 139., Nagy Patrik Lajos 110. helyezést ért el.

A fiúknak ezzel véget ért a versenyidőszak. Jövőre folytatódik ismét az izgalmas versenyek sorozata. Addig új elemeket tanulnak majd a gyerekek, vagy a régieket gyakorolják, csiszolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában