Kazai Anita bízik benne, ma sikeresek lesznek az EHF-kupában

2018.10.12. 20:58

Az elsőre dobott hat gól remek belépőt jelentett

Amennyiben valaki gyermekkorában kézilabdázni szeretne, akkor választhat a posztok között. Bár az is igaz: az alkat, a termet, a magasság, a fizikai mutatók azért meghatározzák, kiből lesz beálló, kiből átlövő és kiből lehet majd jó szélsőt nevelni.

Jankó Árpád

Kazai Anita rendelkezik azokkal az erényekkel – gyorsaság, irányváltoztatás, lábmunka, a magas felugrások – amelyek a kiváló szélsőket jellemzik. Nekem emlékezetes Balogh Beatrix szélsőnek a játéka, aki százhatvanegyszeres válogatottja volt a Dunaferr csapatának. Nem véletlen, hogy Anitának meséltem Bea zseniális mozdulatairól. Szintén magasra ugrott, és fent a levegőben egy másodpercre szinte megállt. A kapus már csücsült, amikor ő elengedte a labdát. Ezzel a késleltetett kapura lövéssel megőrjítette a kapusokat. Örömömre Anita is efelé halad. Kim Rasmussen, a magyar szövetségi kapitány ezt jó szemmel észrevette, és szeptember végén a Montenegró elleni találkozón adott is lehetőséget Anitának a bizonyításra.

Kazai Anita szélső játékában benne vannak a gólok Fotó: Zsedrovits Enikő

– A Montenegrónak dobott hat nagyszerű találat tetszett a kapitánynak…

– Valóban engem a gyorsaság mellett a súlypontemelkedés is jellemez, és ezek segítenek a gólszerzésben. A gyors indításoknál erre szükség van. A szövetségi kapitány meghívójának pedig nagyon örültem. Eddig csak az utánpótlásnál voltam régen válogatott kerettag. Most nagyon boldog vagyok, hogy játékommal elnyertem a kapitány tetszését. Fantasztikus érzés volt a Montenegró csapatának kapujába többször betalálni. Nem okoztam csalódást, magamnak sem. Kim Rasmussen egyébként úgy engedi ki a szélsőket, hogy bátran ugorjanak be, és támadják a kaput, ő várja a gyors gólokat. Engem is megnyugtatott, hogy ne izguljak. Szerencsére a drukk elmúlt, és kihasználtam a helyzeteimet.

– Remélhetően a szövetségi kapitány figyelme Anita iránt továbbra is kitart, de ehhez bizonyára kell a Kohász jobb teljesítménye, Anitáéval együtt.

– Nem vagyunk elkeseredve azért, mert csak két pontot szereztünk eddig. Persze nem repesünk az örömtől. De most olyan mérkőzések következnek, amelyeken nyernünk kell. Az Eszterházy, az MTK, valamint a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéseken meg kell szerezni a pontokat. Erre képesek vagyunk. Összeszedjük magunkat, koncentrálunk, küzdünk, hogy behozzuk a lemaradásunkat. Én is keményen dolgozom, sosem adom fel. Ugye azt szokták mondani: a munka nem hazudik, és ez igaz is. Várom a következő behívót a válogatottba, és várom, hogy egyre több bajnokit nyerjünk meg. Most pedig, ma megküzdünk a svájci csapattal az EHF-kupa párharc első mérkőzésén. Bízom benne, hogy a Spono Eaglest legyőzzük, de ez nem lesz könnyű. Ha tudjuk a saját játékunkat játszani, és fegyelmezetten, továbbá minimális hibával kézilabdázunk, akkor ez sikerülni fog.

Várja a következő behívót a válogatottba, és hogy egyre több bajnokit nyerjenek

Magyar párharc

Az újvárosi együttesen kívül több magyar csapat is érdekelt lesz a második fordulóban. A sorsolás jóvoltából összekerült egymással a Siófok és a Vác, tehát egy magyar együttessel biztosan kevesebb szerepel majd a folytatásban. A női mezőnyben az Érd érdekelt még, azonban ők kiemeltként majd csak a harmadik, utolsó selejtezőben kapcsolódnak be, továbbjutás esetén velünk is összekerülhetnek. Ezen párharcok nyertesei a csoportkörbe jutnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában