nemzetközi mezőny

2018.09.13. 21:06

Végleg Dunaújvárosba került a rangos serleg

A múlt szombaton a Panoráma Sportközpontban rendezték meg az V. Hahn& Kolb Kupa kispályás labdarúgótornát, ahol címvédőként pályára lépett a Dunaferr együttese.

Gróf András

Harminckét csapat vett részt a rendezvényen, ami immár nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen érkeztek Lengyelországból, Németországból és Szerbiából is csapatok. A Dunaferr gárdája a C csoportba került, ahol az első meccsen 3-0-ra verték a budapesti Kracht Hidraulik csapatát. A folytatásban 4-0-ra nyertek a Metall-Techno Kft., majd 6-0-ra a MAG-Hungary Kft. ellen, így csoportelsőként jutottak az egyenes kieséses szakaszba. Az egyenes kieséses szakaszban érdekes lebonyolítást választottak a szervezők. A csoportnegyedikek játszottak a csoportelsőkkel és a másodikak a harmadikokkal. Itt két olyan mérkőzés következett, amelyeken alaposan megizzadtak a fiaink.

Címvédőként érkezett és távozott a Dunaferr gárdája
Fotó: DH

A tizenhat közé jutásért az IMS Connector System csapatát sikerült 3-1-es sikerrel búcsúztatni, a nyolc közé kerülésért pedig a Taugép Kft. gárdáját büntetőkkel ütötték ki az újvárosiak. Az elődöntőben 3-0-s siker következett a Knorr-Bremse ellen. A döntőben egy nagyon erős, de már igencsak fáradt alakulat benyomását keltő Benteler várt a mieinkre. Így jóformán Fejér megyei házi döntőt láthatott a szép számú közönség, ugyanis ellenfelünk Mórról érkezett, amely ellen a fináléban 4-0-s diadalt aratott az újvárosi alakulat. A Dunaferr így zsinórban harmadik alkalommal hódította el a kupát és a vándorserleget. A szervezők a díjkiosztón bejelentették, hogy úgy döntöttek, a gyönyörű trófea végleg Újvárosban maradhat.

A torna legjobb kapusának az e napon mindössze két gólt kapó Elter Zoltánt választották. Elismerték Vincze Dezső, Hatvany Attila, Horváth Csaba (edző), Zemankó Zoltán, Somogyi Jenő, Csordás István (gyúró), Németh Tamás, Hercsik Ádám, Elter Zoltán, Mazán Balázs, Subi Tamás, Kalácska András és Tóth Imre (csapatvezető) munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában