utolsó felkészülési mérkőzés

2018.09.04. 20:38

Poprádon a Visegrád Kupáért

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata ma játssza utolsó felkészülési mérkőzését, amely egyben Visegrád Kupa találkozó is. Antti Karhula együttese Poprádon szerepel 18 órától.

Agárdy Csaba

A DAB jövő hét kedden, szeptember 11-én Bécsben rajtol az Erste Ligában.

Az Acélbikák eddig hat meccset játszottak a bajnoki felkészülés jegyében. Az eredmények időrendben. DAB–Érsekújvár 2–3 (Visegrád Kupa), DAB–Fehérvári Titánok 6–4, DAB–Nyitra 0–3 (Visegrád Kupa), Schiller Vasas–DAB 1–7, Topolcsány– DAB 6–3, Dubnica–DAB 6–2.

A két hazai kupameccsen nem sikerült nyerni Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nem mondhatnánk, hogy túl fényes a dunaújvárosiak mérlege, különösen a két utóbbi, a két szlovák másodosztályú csapat elleni sima vereség az elgondolkodtató. De, ahogy mondani szokás, az előkészületi mérkőzéseken nem az eredmény a fontos, sőt, talán még a bajnokság első fordulóiban is lehet alakítani a csapaton. Főleg, egy olyan csapaton, mint amilyen a dunaújvárosiaké, amelyik alaposan átalakult a legutóbbi szezonhoz viszonyítva. De ez igaz a többi klubra is, ennek jegyében az összes Erste Ligás gárda sorozatban játszotta a felkészülési mérkőzéseit. A tapasztaltak alapján elmondhatjuk, kiegyensúlyozott bajnokságra számíthatunk. Egy kicsit talán két újonc, a Hokiklub Budapest és a Schiller Vasas tűnik gyengébbnek, de mint ahogy fentebb írtuk, az edzőmérkőzésekből nem kell olyan nagyon komoly következtetéseket levonni.

Ha már az újoncok szóba kerültek, A Debreceni EAC és a Gyergyói HK kemény diónak ígérkezik minden régi Erste Ligás együttes számára. A DEAC a hétvégén megnyerte Gyergyószentmiklóson a Gyilkos- tó Kupát úgy, hogy 5–1-re verte a bajnoki címre is esélyes Csíkszeredát, igaz, a csíkiaknál nem szerepeltek az orosz légiósok.

De térjünk vissza a Visegrád Kupához! A bajnoki rajtig még három mérkőzés van hátra, a Poprád–DAB összecsapás mellett tegnap lapzártánk után fejeződött be az Érsekújvár– Ferencváros találkozó, majd pénteken lesz még egy Poprád– Újpest meccs. Az biztos, a magyar csapatok ezúttal nem szerepelnek majd olyan jól, mint egy évvel ezelőtt, amikor a legjobb négybe két együttesünk is bekerült, mert most szinte borítékolható, a mezőny utolsó három helyét a magyar gárdák foglalják majd el. Bár az igazsághoz tartozik, egy évvel ezelőtt az akkor nyolccsapatos mezőnynek a Fehérvár EBEL-csapata, az azóta a szlovák Extraligába távozott MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék mellett az Újpest képviselte hazánkat. A tegnap esti forduló előtt így állt a Visegrád Kupa tabellája: 1. Nyitra 4 mérkőzés/ 9 pont, 2. Érsekújvár 2/6, 3. Poprád 1/3, 4. DAB 2/0, 5. FTC 2/0, 6. UTE 1/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában