örömmel tért vissza

2018.08.09. 21:40

Klacsák Bence újra nálunk játszik

Két sikeres újvárosi szezon után, egyéves kitérőre az eddigi legsikeresebb hazai futsalcsapathoz, a Rába ETO-hoz igazolt a tavalyi nyáron. Ott is kiváló teljesítményt nyújtott, majd visszatért Dunaújváros futsalgárdájához. Klacsák Bence válogatott játékossal beszélgettünk.

Balogh Tamás

Klacsák Bence ismét újvárosi szerelésben Fotó: BAT / DH

– Sikeres szezon áll mögöttem. Közülük a legnagyobb dolog a Futsal Cup Final Four volt a Rába ETO-val, hiszen ilyen szintre eddig még nem került hazai csapat. Mellette szintén hatalmas élmény volt a nagy küzdelem árán megszerzett bajnoki cím. Nyilván az első volt a rangosabb esemény, de a bajnoki cím is örökre emlékezetes marad.

Milyen fontos változásokat találtál az újvárosi csapatnál?

– Eddig még nem nagyon éreztem nagy változást, pedig a játékoskeret némileg átalakult az elmúlt egy évben. Minden más hasonló a korábbiakhoz, ami egy kedvező dolog a számomra.

Klacsák Bence ismét újvárosi szerelésben Fotó: BAT / DH

A győri csapatnál Rodriguez Nebreda Javier keze alatt dolgoztál, nálunk pedig a legjobb hazai edző, Fehér Zsolt ontja rólatok a verejtéket. Hogy bírod a terhelést?

– Egyelőre jól bírom, úgy érzem, hogy ha ezzel a tempóval megyünk tovább, akkor szép eredményeket fogunk elérni. Az itt végzett munka hasonló a Győrben elvégzetthez. Lassan megkezdődik a felkészülési mérkőzéseink sorozata. Nyilván minél több sikert érünk el rajtuk, annál jobb hangulatban tudjuk folytatni a munkánkat. Tökéletesen be kell gyakoroljuk az edzőnk által kidolgozott taktikánkat, azokat teljesíteni kell, és a bajnokság kezdetére majd kialakul az a harcmodor, amit majd szeretnénk játszani. A kezdés előtti két hétben már mozogtam, hogy ne a semmiből kelljen elindulni és könynyebb legyen a számomra a felkészülés. Úgy érzem, hogy ennek meglett az eredménye.

A válogatottság?

– Szeretnék visszakerülni, mindent megteszek annak érdekében és remélem, hogy majd sikerülni is fog. Jelenleg a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának vagyok a hallgatója. Még nem fejeztem be, de közeledek a végéhez. Még legalább egy év van hátra, majd a vizsgák következnek. (Klacsák Bence eddigi pályafutásáról, a Goldball `94. FC SE-beli 2003-as pályakezdésétől kezdve 460 mérkőzést jegyeztek föl, amelyeken 241 gólig jutott. Az első dunaújvárosi idénye 2015-ben kezdődött. Az itteni 58 mérkőzésén 31 gólt vágott be. A tavalyi szezonban a győrieknél 10-et lőtt.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában