Újabb remek próba után vannak

2018.08.26. 18:43

Az eddigi legnehezebb edzőmérkőzést is megnyerte az újvárosi futsalegyüttes

A két hét alatt a negyedik felkészülési mérkőzésén, a Piliscsaba–Dunaújváros futsal 3–7 (1–4) összecsapáson, az eddigi legnehezebb erőpróbán is harcos győzelmet aratott az újvárosi csapat.

Balogh Tamás

Hosszú Ádám három gólt jegyzett a meccsen Fotó: HK / DH

Minden mérkőzésen illik komolyan venni az ellenfelet. A péntek esti találkozó résztvevői is betartották ezt a szabályt. A vendégek a nyáron komoly erősítést kaptak. Annál jobb, mondták a dunaújvárosiak, keményebb lesz az erőpróba! Ebben nem is csalódtak.

Szellemes és sodró lendületű támadásokkal nyitott a Dunaújváros, a már lassan összeforró sorok és párok remek bemutatóba kezdtek. Szeghy, Pál, Hosszú, Klacsák és Németh megoldásaira nehezen találtak választ a hazaiak.

Ezúttal nagyot küzdve valósították meg a terveiket a dunaújvárosiak

Némi erőfitogtatás után a gólok is megszülettek. Az elsőt Pál Patrik vágta úgy, hogy mindenki megnézte volna lassításban is: 0–1. A válasz udvariatlan gyorsasággal, ugyanabban a percben és a vendégvédelem asszisztálásával, Gruber lövéséből született: 1–1. Az ilyesmit Hosszú Ádám nagyon rossz szemel szokta nézni és egyből veszedelmes bombázásba kezdett. Pál Patrik sem élvezte az állást, ismét megrázta magát, és máris 1–2, és még csak az elején jártunk. Egy kis idő és a nagy kedvvel játszó Fridrich is bemutathatta a gólörömét 1–3! A hazai mezőny legimpulzívabb, ezerfokos tűzben égő mestere, Fehér Zsolt a játékrész felénél időt kért. A vezetés dacára volt mit mondania. A receptje ezúttal is bevált, amit Hosszú igazolt: 1–4. A többiek is rátettek egy-egy lapáttal. A hazai részről is mindent megpróbáltak, végigkontrázták a félidőt, de a kapura lövésig a gólt is beleszámítva mindössze három alkalommal jutottak el.

Hosszú Ádám három gólt jegyzett a meccsen Fotó: HK / DH

A második játékrészben a képlet hasonló volt az elsőben megismerthez, hiszen az eseményeket masszívan, de újabb gól nélkül a Dunaújváros irányította. A sok kihagyott vendég helyzet, hazai gólt szült: ismét Gruber volt eredményes: 2–4 a 33. percben.

A szépítés tűzbe hozta a hazai csapatot, de Hosszú találata meglassította őket: 2–5. A következő találat Sáhó nevéhez kötődik: 2–6. A Piliscsaba újabb szépítő találatát Juanra kapus nélküli játékunkban szerzett gólja jelentette: 3–6 a 20. percben. A produkcióra Hosszú pazar gólja tette fel a koronát az utolsó másodpercben! A Dunaújvárosnak volt már szebb játéka is, de itt is mutattak káprázatos adogatásokat. Ez alkalommal is nagyot küzdve valósították meg a terveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában